Citat:
Īn prealabil postat de vinerea13
Un crestin practicant nu are cum sa nu iasa in evidenta.
Haideti sa recunoastem: daca nu injuri, daca nu furi, daca nu minti la servici, poti trece neobservat?
Cel mai probabil in cateva saptamani, sa nu spun zile, esti depistat. Esti intrebat, esti interogat: tu ce religie ai?
De ceva timp nu mai lucrez in productie dar atunci cand lucram intr-o echipa aveam cu cine sa discut pe teme religioase. Lumea e flamanda sa vorbeasca cu cineva despre viata spirituala. Cred ca niciodata nu am deschis eu subiectul intre colegii de servici. Dar oamenii au multe intrebari si tanjesc sa le discute cu cineva.
Eu cred ca multi de pe forum discuta si cu colegii de servici pe teme religioase.
Dar tipul de crestin-ortodox intalnit pe forum este mai greu de gasit in viata reala.
|
In ultimii ani mi-am pierdut cativa prieteni dar ... am castigat altii in Biserica! Si simt ca nu am iesit in pierdere.
Ca si Melissa, am si eu oamenii mei cu care pot discuta in mod folositor cele ale credintei noastre. Unii sunt de alta confesiune dar discutam cu totul crestineste.
La serviciu discutam zilnic un aspect sau altul al credintei crestine. Imi permitea slujba de profesor, elevii fiind foarte dornici sa auda si opinia mea in legatura cu tot felul de probleme. Dar era nevoie de mult tact, unii erau din familii mai putin binevoitoare fata de dezbaterile pe teme religioase.
Pe strada evit sa ma antrenez in discutii cu oameni care parca si-au facut o profesiune de credinta din a raspandi idei religioase. Crestinii pe care ii cunosc eu sunt oameni discreti.
Cel mai des port discutii la biserica, parintele este foarte deschis iar noi credinciosii ne cunoastem deja si intretinem cu usurinta discutii care ne mangaie sufleteste. Multi se ajuta intre ei, si, lucru imbucurator, nu doar cei mai in varsta ci si cei din familiile tinere.