View Single Post
Vechi 30.05.2011, 22:01:01
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În București, eu nu am auzit de salarii de 500 de RON. Cele mai mici salarii de care am auzit sunt de 680 de RON: femeile de serviciu de la grădinițe.

Este multă sărăcie în România, dar este și multă nemuncă. Un exemplu: periodic un cerșetor de pe strada mea îmi cerea un leu, ca să "își ia și el o pâine". I-am spus: "îți dau nu 1 leu, îți dau 5 lei. Dar, de banii ăștia, trebuie să îmi mături curtea". Chestie de cel mult 30 de minute, curtea mea măsoară 350 de metri pătrați. Și e asfaltată. "Hai, dom'le, lasă-mă-n pace !" a fost răspunsul lui. După vreo lună, iar îmi cere un leu, pesemne că uitase. I-am adus aminte: "îmi mențin oferta ! Un măturat pe săptămână, 5 lei pe săptămână !" Nu l-am mai văzut de atunci.

Alt caz: căutam meditator de latină pentru copii. Dau pe goaglă și listez 10 meditatori. Între 20 de RON (studenți la clasice) și 50 de RON pe oră (profesori). Intenția mea era să fac o dată pe lună. În condițiile lor de preț, dar o dată pe lună, copiii mei fiind ocupați și cu altele, pe lângă latină și neavând nicio grabă. Am dat 10 telefoane, celor 10 meditatori cu anunțuri. Niciunul nu a acceptat. "O dată pe lună ? Nu, e prea puțin !" Eu cred că, cerșetori sau profesori, oamenii vor bani mulți și îi vor atunci. Cu cât mai puțin efort. Chestii de durată ? Nu, nu ne interesează.
680 de lei o femeie de servici la grădiniță? Mai gândește-te! O femeie de servici (numită îngrijitoare) la o grădiniță cu program prelungit, la un an înainte de pensie, 30 și ceva de ani vechime, are 540 de lei. O colegă de-a mea de la grădinița unde predau câștigă 610 lei, ca debutantă.
Situația e mult mai mizeră decât oamenii lasă să se vadă. Că nu-i place nimănui să-și afișeze în public sărăcia lucie. Om fi un popor sărac, da' uneori suntem și un popor tare orgolios.
Reply With Quote