ROMÂNIA LA CARE VISĂM
Pe pământul acesta suntem la noi acasă.
Avem aici dreptul să spunem despre noi că suntem cei mai grozavi.
Nu suntem întotdeauna cei mai buni sau cei mai isteți, e adevărat, dar dacă am ajuns atât de departe n-a fost degeaba.
Trebuie să fii puternic pentru a putea cultiva câmpiilor noastre.
Trebuie să fii dârz ca să schimbi înfrângerea în victorie și s-o iei mereu de la capăt.
Trebuie să ai sânge în vine, nu apă, ca 2.000 de ani să-ți rămâi credincios ție însuți, felului tău de a fi, religiei tale, limbii pe care o vorbești.
Dacă am ajuns atât de departe a fost și pentru că am mers mână în mână.
Am clădit o țară unde nimeni nu ne va putea împiedica să ne exprimăm, să iubim, să visăm.
Visăm o Românie unde prosperitate rimează cu solidaritate.
România la care visăm va fi înainte de toate un pământ liber.
Cu timpul casa se crapă, balconul se înclină, acoperișul curge și îndoiala își face loc încet, încet.
Lăsăm inițiativa tinerilor, ajungem bătrâni și indiferenți.
În timp ce acum e momentul să stăm drept, umăr la umăr, pentru a înfrunta stihiile.
Nu trebuie să ne fie indiferent ce Românie lăsăm copiilor noștri.
Se spune adesea despre religie și cultură că sunt sufletul unui popor și pe bună dreptate.
Dar religia și cultura au nevoie de susținere.
Trebuie sămânță bună dacă vrem roade bune.
Grădina e mare, are nevoie de fiecare dintre noi, anotimp după anotimp.
Când seceta amenință trebuie să stropim pentru a ne păstra credința, pentru a crește creațiile.
Și asta facem...
Mergând la sfânta noastră biserică ortodoxă, citindu-ne cărțile, vizionându-ne filmele, ascultându-ne muzica.
Dacă religia și cultura sunt sufletul unui popor, limba pe care o vorbește e inima lui.
În română ne trăim sărăcia, nevoile, speranțele și fericirea.
În cinema trebuie adesea trase mai multe duble pentru a se obține una reușită.
Poate că așa se reclădește și o țară!
Pârvu Ana Maria