View Single Post
Vechi 29.05.2011, 13:40:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
De la bun inceput nu am zis nimic impotriva Genezei scrise cu Duh Sfant. Tot asa, am zis dupa cum am citit despre veacuri si timp... Plus ca tu nu stii de la bun inceput cum citesc eu Biblia si in ce duh. Pe de alta parte, tu ai citit despre diferenta intre timp si veac? despre cum s-a facut lumea nevazuta?
Tot asa Ioan Damaschin zice, referitor la veac :
"Se numeste iarasi veac nu timpul, nici o parte din timp, care se masoara cu miscarea si cu drumul soarelui, adica cel format din zile si nopti, ci un fel de miscare si un interval de timp care merg impreuna cu cele sfinte."
Deci timpul ( adica asa cum e perceput pe pamant, lumesc) e diferit de veac... in continuare:
"Lumea aceasta are sapte veacuri, anume de la facerea cerului si a pamantului si pana la sfarsitul si invierea obsteasca a oamenilor. Exista un sfarsit particular, moartea fiecaruia; este insa si un sfarsit obstesc si general, cand va fi invierea obsteasca a oamenilor. Al optulea veac este veacul ce va sa fie."...
Sicer sa fiu ti-am adresat tie acel mesaj pentru ca doream sa mai scriu si acele citate si nu voiam sa ii raspund tot lui Florin. Asa ca am vazut ca ai scris ceva care se potrivea raspunsurilor si am dat la tine citatele.
Oricum, ceea ce am scris e edificator, nimeni in ortodoxie nu crede altceva. Acea explicatie cu veacurile e o fortare introdusa de unii (nu de tine, pentru ca tu ai preluat ideea de la altcineva) pentru a justifica teoriile astea si introducerea lor in crestinism.
Cum scrie si acolo, veacurile sunt intervale mai mari de timp, nu zilele descrise clar in facerea. De exemplu e un veac pana la venirea lui Iisus, un alt veac pana la a doua venire, probabil mai e un veac de la Moise pana la Iisus, etc.
Reply With Quote