View Single Post
Vechi 28.05.2011, 19:02:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Aratati-mi un singur citat din Pavel unde spune altceva decat ca a devenit apostol prin voia Domnului si doar a Lui.
Da ? Ia să vedem. Să deschidem Cartea la Romani 5:5 și să citim:
Iar nădejdea nu rușinează pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre, prin Duhul Sfânt, Cel dăruit nouă.

Deci, Grația Sfințitoare nu este așa cum își imaginează eretici precum Luther, care o compară cu zăpada albă ce ar acoperi un morman de bălegar, drept care Dumnezeu nu mai vede păcatele noastre, ci așa cum spune Sf Paul și întreaga învățătură catolică: intrinsecă persoanei noastre. Meritele, desigur că sunt ale lui Cristos, dar nu sunt acelea pe care El le-a avut prin suferințele și moartea Sa, ci acelea pe care El le lucrează în viața noastră.

Prin urmare, nu este omul o păpușă a lui Dumnezeu, ci partener (sau nu) al Său. Harul este ceva supranatural care intră în suflet (="îl infuzează"), se amestecă cu el, îl modifică dacă și numai dacă acesta are dispoziția necesară, care este partea lui proprie din merit și nu e ceva irezistibil. Paul s-a convertit pentru că a vrut să se convertească. Putea să nu o facă. "Iată, eu stau la ușă și bat" spune Domnul. Nu spune "iată, eu sparg ușa !"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote