parere despre normalitate
Eu cred ca este normal ca daca muncesti sa ai si bani si lucruri!
Este normal ca daca muncesti sa-ti poti cumpara masina si casa.
Din pacate, sistemul sclavagist din Romania a reusit sa spele mintile oamenilor suficient pt a considera ca este normal sa nu ai nimic desi muncesti.
Nu stiu cum s-a ajuns la asa ceva.
Pe mine ma deranjeaza comentariile gen: "2 -3 apartamente desi sa traiasca e suficient unul, dar de, sa ii aduca un castig ceva, si asa mai departe."
Parintii mei au pus deoparte fiecare ban castigat si l-au investit in terenuri (la inceput). Noi umblam cu pantofii rupti (nu exagerez) pt ca parintii credeau ca banii se investesc pt venit, nu se cheltuie.
Ca urmare ei au multe case astazi, care le aduc venit.. dar nu mi se pare nici un pacat.
Ca din banii aia dau la biserici (chiar ajuta o parohie saraca din Ardeal), la un orfelinat, plus niste batrani. Uite unde merg banii. Era mai bine sa nu aiba deloc? (Si ei merg tot cu pantofi vechi.) dar ce usor este sa judeci si sa-ti ridici saracia la rang de virtute!
Pai hai sa nu mai muncim deloc ca e buna saracia!
Sa muncesti este o datorie! Si sa castigi bani NU este o rusine. Eu stiu oameni care inmultesc banii din nimic. (fara a face nimic necinstit, doar prin munca lor) Eu cred ca-i ajuta Dumnezeu.
(paranteza: cunosc un astfel de om care nu numai in afaceri, ci si cand planteaza ceva gaseste rod. M-a mirat ca a primit puieti si din cati au fost impartiti, doar cei plantati de el au prins, ai altora s-au uscat toti!).
Dar este f usor sa spui ca e pacat sa aiba, ca sunt patimasi, ca nu se mantuiesc etc...
Pe de alta parte e bine sa nu ai si sa te plangi ca de-aia este biserica saraca, ca nu are cine sa dea?
Pai cine sa dea daca ati stabilit ca a avea lucruri/ bani este pacat? Cine sa dea bisericii daca bogatii sunt pacatosi?
(alta paranteza: biserica americana unde mergeam era frecventata de un cuplu de oameni instariti. Parohia era atat de saraca, nici icoane pe pereti nu avea. In decurs de doi ani, acel cuplu a platit pt pictarea intregii biserici.. au investit deci de mii usd. Deci uite ce fac cu banii. Si cate altele or fi si nu stiu eu).
Sau este intelept sa muncesti pt nasturi?
Daca cineva se pregateste 16-20 ani pt munca calificata (unii si mai mult.. sotul meu este deja a doua specializare medicala, da examene in continuu). A investit in studiile lui zeci de mii de dolari (fara exagerare!).. pai vi se pare normal sa nu castige nimic?
Ca sa nu mai vorbim ca daca familia nu avea bani de pompat in pregatirea lui medicala, nu ajungea sa salveze oameni de la moarte (ca n-are rost sa te ascunzi - lucrezi ca medic in strainatate doar daca demonstrezi ca stii.. nu te ia nimeni pe pile). Si sa ma scutiti de comentarii cu statul in tara.. ca in Romania a luat doar suturi in dos! Multe si din toate partile.
Un sut un dos.. un pas inainte, cum ar veni.
Ca sa revin.. oamenii au bani.. pai tara este bogata si se ajuta unii pe altii.
Daca vi se pare firesc sa nu existe bani.. sau chiar un pacat - pai avem o problema! Vom deveni vaci de muls pentru altii.
|