Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
fusta până în pământ a fost un exemplu. Era vorba de ceva stilat, deosebit de frumos. Însă de o frumusețe mai spiritualizată. Frumusețea trupului nu o neg. Însă foarte multe femei pot fi frumoase (și sunt) trupește. Dar adevărata frumusețe constă în unicitatea ei (a femeii).
Eu nu m-am îndrăgostit de un trup, ci, mai degrabă, de doi ochi, care îmi deschideau adâncimile sufletului ei. Însă iubirea cere exclusivitate asupra trupului soției (soțului). Altfel nu poate exista unicitate, nu poți forma un întreg, nu poți deveni un singur trup. De aceea trupul celuilalt devine trupul tău. Nu vrei să-l împarți cu altcineva pentru nimic în lume. Nici cu gândul. Pentru că și gândul face parte din ființa noastră, și sentimentele, și senzațiile, totul. De aceea spune Mântuitorul că cine va pofti la nevasta altuia a și curvit cu ea în sufletul lui. Pentru asta consider că este bine ca femeile să nu-și ofere trupul, fie și numai vizual, altora.
|
Da, acum am înțeles mai bine. Îți dau dreptate, pe de-o parte. Nu din motive religioase, ci pentru că sunt o idealistă și cred în acea iubire absolută și pură.
Partea a doua, cu gândurile și sentimentele noastre... e de discutat. Căci, din păcate, nu ne putem controla emoțiile și gândurile. Nu întotdeauna.