Citat:
În prealabil postat de Raziel
Mi se pare ilogic cum un lucru pe care s-a murit este considerat simbol al invierii....doar nu a inviat pe cruce, a fost dus intr-un mormant si acolo a inviat.E ca si cum un pistol sa fie simbolul pacii sau al vietii.
Ma rog, inchei subiectul ca nu vreau sa schimb directia de discutie intentionata de autorul acestui thread.
|
Măi omule, cum poți să faci astfel de comparații?...Nu este prima dată când arunci niște vorbe așa ca pe messenger ca și când am discuta de știri mondene. Nu ești nici singurul pe acest forum, ba chiar este din ce în ce mai ridicat numărul dezghețaților, curajoșilor, răzvrătiților...Căci ăsta e un curaj care tinde spre nerușinare ...astă-i spirit necumpătat, acid și gata să împroaște cu venin hulitor... te rog să ai, dacă nu rușine, atunci respect față de ceilalți care-încearcă să aibă o evlavie cuvenită față de cele sfinte...de ce nu folosești alte cuvinte? o altă formulare, prin care să arăți un minim respect?...Da, respectul nu poate fi impus, dar când e vorba de Hristos, nu stăm cu mâinile-n sân la o așa batjocură...Este evident că eu nu pot să impun nimănui nimic, dar pot să atrag un semnal de alarmă...
Dumnezeu niciodată nu va fi la nivelul logicii omenești...logica omului de rând...Dar, totuși câțiva au reușit să pătrundă dumnezeirea - sfinții...Dacă ai să citeși scrieri ale Sfinților Părinți ai să vezi că semnul Sfintei Cruci este semnul măsurilor lui Hristos...ea, Sfânta Cruce, reprezintă toată esența credinței ortodoxe...
"Binecuvintează-o și o sfințește pe ea, și o umple de puterea și binecuvântarea lemnului celuia, pe care a fost pironit prea sfântul Trup al Domnului nostru Iisus Hristos, Unul-Născut Fiul lui Dumnezeu, prin care puterea diavolului s-a călcat, și noi pământenii slobozenie am dobândit și vieții ne-am învrednicit..."
Niciodată nu vei afla pe forum adevărul...Singurul Adevăr e scris în scrierile sfinte, și-l mai poți auzi din gura clericilor...preoți, monahi...și toți ceilalți mărturisitori adevărați ai Lui Hristos...preoții, oricum ar arăta și oricum s-ar îmbrăca, harul tot îl au...preotul este icoana Lui Hristos...măcar pentru că au terminat o facultate în domeniu, și tot merită întrebați ...dar tu cred că știai deja că nu aici nu vei găsi răspunsuri concludente, sau poate nu...
...nu înțeleg de ce ai aduce în discuție astfel de idei, aici unde oamenii ar trebui să intre ca să-și întărească credința și trăirea ortodoxă...Întradevăr nimeni nu e perfect, cu toții avem întrebări... dar totuși venirea cu tot felul de idei conspiraționiste și punerea repetată la îndoială a multor elemente specifice credinței creștin ortodoxe, mi se pare total instigatoare...
Pe cei care mai au alte întrebări de genul acesta, îi îndemn cu căldură să facă o cruce mare și corectă, creștin ortodoxă. Dar să întărească, și spunând rar să creadă cu tărie fiecare cuvințel atunci când rostește în Numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin. Să simtă când în momentul acesta nu mai e nimeni în preajmă, decât Hristos care se uită la tine. Și e lângă tine................
PS1: Îmi cer iertare, pentru că, cu siguranță, nu m-am exprimat coerent.
PS2: Îi rog sincer să mă ierte pe toți cei care cred că ceea ce am scris este din răutate sau falsă modestie. Sunt vai de capu meu, și nu ar trebui să dau sfaturi, dar asta am crezut că este de cuviință, pentru a-mi apăra credința.