Citat:
În prealabil postat de Raziel
Incredibil!
Poate o femeie sa puna si un costum de astronaut si barbatii vor fi in continuare "ispititi"(e valabil oricum si pt femei).Instinctul sexual este unul de baza, daca n-ar exista nici noi n-am mai exista.Nu am inteles niciodata de ce religia incearca sa suprime instinctele naturale cu care ne nastem.
Asta cu "nu se cade sa purtam nu stiu ce in biserica sau la unele evenimente" este dictata de societate.
|
Religia nu incearca sa suprime nici un instinct. Doar ca, oameni fiind, nu putem face in public tot ceea ce ne dicteaza instinctele. Nu ne putem "usura" in public, la fel cum nu ne putem "imperechea" in public, si asta nu numai in incinta unei biserici. Suntem oameni, si anumite lucruri trebuie sa le cenzuram, chiar si numai pentru ca "asa a dictat societatea"... Banuiesc ca nu iti spun noutati. Cel putin asta imi place sa cred.
Iar in ceea ce priveste tinuta, la fel, exista anumite reguli. Biserica nu este nici sala de spectacole, nici de fitness, nici budoar, nici salon de moda. Asa cum nu ne ducem la piata in tinuta de receptie, asa nu ne ducem nici la biserica in tinuta de plaja, oricat de cald ar fi. E vorba de buna cuviinta, de respect. E vorba ca trebuie sa intelegem ca - fara a fi fatarnici - trebuie sa putem diferentia atitudinea, comportamentul in functie de locul unde ne aflam. Oricat de "moderna" ai fi, banuiesc ca nu-ti ridici fusta ca sa-ti aranjezi lenjeria intima in public, asa cum poti face cand te afli in dormitorul personal...
Cam de asemenea lucruri e vorba. Nu de "suprimarea instinctelor". Ci de un comportament civilizat, controlat de ratiune si bun simt. E chiar asa greu?