Subiect: Liberul arbitru
View Single Post
Vechi 26.05.2011, 15:36:35
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Stiti cu totii ce se spune in Cartea lui Iona.Domnul il trimite cu o misiune speciala pe Iona la Ninive.Vorba vine intre noi,iudeii ii iubeau pe niniviteni precum l-ar fi iubit Decebal pe Gyula.Ce face Iona?Se suie pe un vas si o tuleste in alta parte ca sa scape de Domnul si de misiunea printre dusmani.Ca si cum ti-ar vorbi Domnul ,,Vasile du-te sa le spui ceva din partea mea celor din Ploiesti"si tu o tulesti cu avionu la Madrid ca poate asa nu te vede Domnu si scapi.Te pufneste rasu da Iona asa a facut.Dupa o peripetie cu un peste urias,Iona ajunge pe tarm si intr-un final la Ninive, unde predica ce trebuia.Oamenii se pocaiesc si Domnului i-se face mila de ei.

Ce face Iona?Se enerveaza.Pai cum adica sa-i ierte pe niniviteni?Si in urma la ce?La predica lui de evreu?Peste putinta.Se roaga Domnului sa-i ia viata si Domnul il intreaba de ce se enerveaza.Ce face Iona?Pleaca din cetate,se duce in afara ei si isi face un umbrar ca sa vada el ce se intimpla cu cetatea.El tot tragea nadejede ca Domnul nu ii va cruta pe netrebnicii aia.Poate ca Domnul glumea.

Ce face Dumnezeu?Face sa creasca un curcubete peste scafirlia lui Iona ca sa-i faca umbra si sa poate asa sa se mai linisteasca.Lui Iona ii place curcubetele da tot nu isi schimba atitudinea.A doua zi Dumnezeu trimite un vierme care inteapa curcubetele,capatina lui Iona nu mai este aparata si iar are probleme.Ce face Iona?Iar ii cere lui Dumnezeu sa moara, de nervi ca nu mai avea curcubete deasupra capului.Si Dumnezeu il intreaba daca este normal sa se infurie asa din pricina unui curcubete.Ce zice Iona?Ca un copil infuriat: ,,"Da, bine fac ca ma manii pana la moarte!"

Si Dumnezeu ii spune ceva de tipu:Pai bine ma Iona tie iti este mila de un amarat de curcubete care nu te costa nimic,care azi este si maine nu si mie sa nu imi fie mila de o cetate intreaga unde astia ,,nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor"?

Cam asa cred ca ne vede si Cel de Sus pe noi,cand ne lasa-n voia noastra,si cam toti,intr-un fel sau altul,suntem niste pui de Iona in comportament.Noroc ca Domnul mai si pune lucrurile-n ordine ca altfel nici de curcubete nu am avea parte pe lumea cealalta :)
Reply With Quote