View Single Post
Vechi 26.05.2011, 15:35:04
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana-Simona Vezi mesajul
Da, pui, dar adevarata ortodoxie nu se bazeaza pe reguli morale, nu pe asprime. Ortodoxia in esenta ei cuprinde acea stare de dragoste in care uiti de tine si uiti de lume, si te daruiesti celorlalti fara pretentii, fara asteptari, fara sa pretinzi nimic de la oameni sau de la Dumnezeu.
E o jertfa facuta cu bucurie, nu de carne sau de sange, ci de timp, de intelegere si de drag fata de tot omul, fara sa te uiti la trecutul lui, fara sa-l judeci.

Cei ce se tin de reguli morale, tot comod le este, cel putin sufleteste ca se alina cu mandria. Inevitabil vine gandul ca ce tare esti ca nu mai injuri sau nu mai bei, ca tii niste reguli de buna purtare, sau ca postesti.
Nu zic ca sunt rele, zic doar ca nu e sufcient, si fiecare dintre noi simte asta, fie ca vrea sa recunoasca sau nu.

Eu la astfel de comoditate ma refeream, si o numesc asa caci tot ce nu e lupta aprinsa pentru a dobandi dragostea e un fel de lene si nepasare, chiar daca in afara le facem pe toate cele morale.
Doamna,daca tot m-ati facut ,,pui"(bine ca nu sunt unu de Crevedia ca sa o termin la tava cu garnitura langa mine :) mi-am pus si poza din buletin si as dori sa va precizez:nu va contrazic ce spuneti dar am citit confesiunea baptista de credinta versiunea romana.Comparativ cu Confesiunea Baptista de Credinta clasica (din 1689) sunt mari diferente.

Adica ce vedeti la baptistii romani nu este acelasi lucru cu baptistii clasici,multi dintre ei calvinisti gen Spurgeon.Ca sa fiu si mai clar:au cam schimbat abordarea.Ma interesa cat de mult s-au schimbat si ca aplicare,pt ca doctrina clasica este severa.Asa cum spuneti este diferita fata de ortodoxism din mai multe motive si nu este cazul sa analizez acum.Va asigur ca acei baptisti de care vorbesc eu,calvinisti,nu incurajau nici lenea,nici nepasarea ci dimpotriva,in spiritul abordarii(la origine)puritane predicau sacrificiul in favoarea aproapelui,abandonarea pacatului,lupta zilnica cu el,renuntarea la bunuri materiale inutile,ajutorarea saracilor,etc.

Acest lucru doream sa il subliniez,precum puiul de Crevedia, piu-piu,ma scuzati :)
Reply With Quote