Citat:
În prealabil postat de catalin2
Se pare ca nu e (doar) sanatatea motivul, ci aceeasi problema. http://ziuadevest.ro/component/conte...e-semntur.html
"Sfântul Sindod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinția Sa Nicolae Corneanu, să-și piardă dreptul de semnătură."
"Au fost invocate mai multe probleme de sănătate, dar și unele scandaluri din Arhiepiscopia Timișoara. „S-a invocat că Înaltul nu mai face față, că schimbă deciziile Consiliului Eparhial și că are probleme de sănătate."
|
Este posibil sa aiba legatura cu
retrocedarile.
Nu vad in ce alt domeniu ar putea semnatura dumnealui sa faca atata paguba Bisericii incat sa fie nevoie de o manevra atat de radicala si chiar ..originala.
Mai ales ca alte gesturi si declaratii i-au fost mult prea usor trecute cu vederea.
Citat:
"Nicolae Corneanu a glumit și a spus că se lasă pe mâna lui Dumnezeu. „Știți cum zic englezii și americanii: No comment. Nu știu nimic oficial, probabil că o să aud ce trebuie auzit. Nu am nicio tulburare. Cum vrea Dumnezeu, suntem toți în mâna lui.”
|
Atitudinea
publica este mai mult decat laudativa in cazul asta.
Citat:
"Singurul caz în care un mitropolit nu a rămas până la moarte în funcție este cel al lui Nicolae Mladin. Mitropolitul Ardealului s-a retras în 1981 din cauza problemelor mentale. Conform Bisericii Ortodoxe Române, mitropolitul este numit pe viață."
|
"Conform BOR.." formularea mi se pare patetica, tipica pentru ziaristii nostri care nu-si prea fac temele.