View Single Post
Vechi 26.05.2011, 11:43:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Se pare ca nu e (doar) sanatatea motivul, ci aceeasi problema. http://ziuadevest.ro/component/conte...e-semntur.html

"Sfântul Sindod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinția Sa Nicolae Corneanu, să-și piardă dreptul de semnătură."
"Au fost invocate mai multe probleme de sănătate, dar și unele scandaluri din Arhiepiscopia Timișoara. „S-a invocat că Înaltul nu mai face față, că schimbă deciziile Consiliului Eparhial și că are probleme de sănătate."
Este posibil sa aiba legatura cu retrocedarile.
Nu vad in ce alt domeniu ar putea semnatura dumnealui sa faca atata paguba Bisericii incat sa fie nevoie de o manevra atat de radicala si chiar ..originala.
Mai ales ca alte gesturi si declaratii i-au fost mult prea usor trecute cu vederea.

Citat:
"Nicolae Corneanu a glumit și a spus că se lasă pe mâna lui Dumnezeu. „Știți cum zic englezii și americanii: No comment. Nu știu nimic oficial, probabil că o să aud ce trebuie auzit. Nu am nicio tulburare. Cum vrea Dumnezeu, suntem toți în mâna lui.”
Atitudinea publica este mai mult decat laudativa in cazul asta.

Citat:
"Singurul caz în care un mitropolit nu a rămas până la moarte în funcție este cel al lui Nicolae Mladin. Mitropolitul Ardealului s-a retras în 1981 din cauza problemelor mentale. Conform Bisericii Ortodoxe Române, mitropolitul este numit pe viață."
"Conform BOR.." formularea mi se pare patetica, tipica pentru ziaristii nostri care nu-si prea fac temele.
Reply With Quote