Citat:
În prealabil postat de Raziel
Din cate am citit pana acum din Hronograf este iarasi fara logica, scrie ca ingerii au fost creati inainte ca Dumnezeu sa-l fi creat pe om, tot atunci Lucifer s-a razvratit si Dumnezeu l-a pedepsit, si se spune despre el ca stia de pe atunci de venirea lui Iisus si vroia sa-l ucida.
Deci, ingerii stiau ce o sa urmeze, caderea in pacat era predestinata, eu stiam ca Iisus a venit pe pamant cu scopul de a-i mantui pe oameni prin sacrificiul lui deja stabilit de Dumnezeu, de ce ar fi planuit Lucifer dinainte sa-l ucida?
Si este o intrebare cum ca : de ce a fost omul creat din pamant/lut un material asa de prost?
si se da 2 raspunsuri, 1.sa-i faca in ciuda diavolului si 2. ca omul sa nu isi permita sa fie mandru si sa stie de unde a plecat :)) mie mi se pare o aberatie
Totusi nu stiu daca pot citi pe de-a-intregul ma confrunt cu aceiasi ilogica ca in Biblie.
Poate totusi imi da cineva, care a citit tot si a inteles, o concluzie.
Si din nou repet intrebarea: De ce este nevoie de lamuriri suplimentare de catre diferiti Sfinti Parinti?
LE: Si inca o chestie, daca Lucifer s-a razvratit de ce Dumnezeu nu l-a distrus pur si simplu atunci?
|
... :D Ai de capul meu... Ti-as recomanda sa citesti ceva dogmatica... sau mai degraba sa intrebi pe ceva preot, calugar ( dar bun!) daca ai ocazia.
Lamuririle suplimentare de catre Sfintii Parinti?
Pai cine sunt Sfintii Parinti? Ce inseamna sfant?
Uite cum zic eu. Religia ortodoxa, e bazata pe relatia om-Dumnezeu. O relatie care nu e aprofundata de catre un om normal, din cauza diferitelor motive. Un sfant parinte tocmai pe asta pune accentul in viata lui, dar in asa fel, incat pana la urma are o relatie aprofundata cu Dumnezeu, dar intr-un grad foarte mare. Pentru a defini religia, trebuie sa cunosti ce inseamna acea relatie.
O intrebare incuietoare ar fi, tu stii cine este Dumnezeu?