Subiect: Liberul arbitru
View Single Post
Vechi 25.05.2011, 15:59:06
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de diador Vezi mesajul
ca nimeni nu-i atat de prost sa aleaga sa fie de partea diavolului atat timp cat stie ca va fi pedepsit pt asta.dar multi imi pare ca sunt predestinati sa gresasca,in cocncluzie predestinati pedepsei ,chiar daca asta se face spre folosul altora.Eu stiu ca Iisus s-a nascut,a trait si a murit ca un om spre a nefi exemplu,dar sa nu uitam ca El este Fiul si alegerile lui s-au facut in deplina cunostinta a celor viitoare.pe cand noi oamenii tot orbi si surzi suntem oricat ne-am stradui daca nu ne este dat altfel de Sus.
Undeva tu faci o confuzie subtila, desigur tot ceea ce facem bun, ne este dat de Sus, in sensul inmultirii talantilor..dar aici trebuie accentuat pe discernamantul duhovnicesc sau puterea de a patrunde lucrurile, care vine in timp, dupa ce omul trudeste unt timp pentru mantuirea Sa. Desigur este tot un dar de la Dzeu, dar care urmeaza dupa ce omul si-a manifestat vointa Sa de A-L urma, de a urma Caile Sale!

Intr-adevar omul este inzestrat ca fiinta spirituala cu ratiune, simtire si vointa.Daca acestea sunt inchinate Domnului si aproapelui, atunci alegerile sale ar trebuie sa fie mantuitoare.

DAR, aceasta ca linie generala si principala de urmat, (pentru ca in viata toti facem greseli mai mari sau mai mici), insa mantuirea se castiga bineinteles ca prin darul lui Dzeu, dar si dupa multa truda.Omul trebuie sa arate mai intai ce alege sa faca cu viata sa, apoi, in timp, ca este consecvent in a urma caile Domnului, ca se straduieste pe cat poate sa implineasca cele bune si Dzeu lucreaza...omul face un pas spre Dzeu , Dzeu face 10 pasi spre El...deci alegerea este mai intai a omului care trebuie "sa arate" cu cine doreste sa mearga pe cale (pe calea vietii!)
Reply With Quote