View Single Post
  #19  
Vechi 25.05.2011, 09:23:25
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Liviu33 Vezi mesajul
Atunci credinciosii il cauta pe preot iar acesta are credinciosi. Dar astfel incepe lupta intre preoti care i-a furat credinciosii cui. Eu de exemplu nu-l plac pe preotul in al carui sector locuiesc. Nici biserica de care apartin nu-mi place.
Și eu, ca orice om, am preferințe pentru anumiți preoți. Însă nu apelez la ei decât pentru sfaturi duhovnicești și spovedanie sau îi frecventez pentru a le auzi predicile. Însă pentru celelalte nevoi apelez la preotul de parohie, întrucât consider că, chiar dacă îmi place mai puțin, nu trebuie să ignor harul sfințitor pe care îl are. Pe de altă parte, la preoții și duhovnicii buni aleargă multă lume și ei sunt suprasolicitați. Nu fac nici ei față.

Cât privește bunăstarea materială a lor, care trebuie să fie o consecință a vredniciei, în vremurile mai vechi așa era. Părintele Galeriu a fost întrebat cum a supraviețuit - el și familia - în anii de după război, cu foametea și apoi cu arestarea Părintelui. A răspuns că dacă ești vrednic oamenii te țin în palmă; își rup ei de la gură ca să dea preotului.

Cred că așa ar fi trebuit să rămână lucrurile, cum erau odată. Cine are mult să dea mai mult, cine are puțin să dea mai puțin; și după inima fiecăruia. De fapt, aici e problema: dacă preotul nu reușește să ajungă la inima omului, acesta nu va da din ale sale Bisericii sau va da numai forțat. Iar „obiectul de lucru” al preotului tocmai acesta este: inima credinciosului.
Reply With Quote