View Single Post
Vechi 24.05.2011, 13:58:11
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

Ii rog sa ma scuze cei fata de care am gresit, dar eu cred ca si alti oameni de pe acest forum ca la nivelul conducerii Bisericii Ortodoxe Romane exista probleme de adaptare la viteza si gravitatea evenimentelor prin care trecem si care afecteaza puternic oamenii acestei tari. Cei putini se imbogatesc si mai mult, cei saraci saracesc si mai tare. De curand un preot mi-a spus ca si conducerea BOR s-a "virusat", adica s-a molipsit de duhul lumesc. Doresc din tot sufletul binele acestei tari, dar vad ca nu exista o reactie a BOR fata de coruptie, saracie , degradarea morala si spirituala. Cand spun reactie, o spun fata de conducerea politica a tarii. S-a intalnit si A CONVENIT CEVA Patriarhul cu conducatorii de partide politice, a mobilizat Biserica oamenii, s-a facut ceva care sa aiba rasunet in Parlament? NU! In acelasi ton e si masura fata de starea de sanatate a I.P.S.S. Nu stim sau nu VREM sa luam decizii clare. Cred ca asta e o caracteristica a poporului roman: daca sefii nu se implica, nici turma nu o face. Era asa de greu sa mearga o delegatie de la bucuresti sa discute cu el si sa-l intrebe frumos: Mai poti sa slujesti sau nu? O discutie ca-ntre frati si barbati! Decat ceva ce poate sa duca la interpretari, mai bine sa se taie motul. Imi cer scuze inca odata daca am suparat pe cineva, dar incertitudinea generala nu este sanatoasa pentru starea Bisericii. Pe deoparte in subsol suntem contra ecumenismului, iar pe deasupra inghitim toate atacurile altor biserici... Prea multa incertitudine, nu ne aparam interesul Bisericii Nationale.
Doamne-ajuta!
Reply With Quote