View Single Post
Vechi 23.05.2011, 08:17:39
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, nu am avut timp sa raspund. Pana atunci poti citit postarile mele de aici, pe tema asemanatoare: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=4689&page=110
Catalin,

M-am uitat sa vad ce ai scirs si vad ca tu te bazezi doar pe pareri personale ale unor oameni care nu tin cont de ceea ce scrie in Biblie ci emit ei pareri despre cum va face Dumnezeu. Eu insa, nu imi permit sa imi dau cu parerea despre cum va judeca Dumnezeu asa ca prefer sa spun numai ceea ce a spus El si apostolii Sai despre aceasta judecata. Iar Iisus a zis foarte clar ca cei care cred in El si au fapte nu vor fi judecati, ci se mantuiesc imediat dupa moarte, iar restul, care vor fi judecati, vor fi judecati dupa fapte la sfarsitul acestei lumi. Apostolul Pavel arata ca si paganii vor fi mantuiti daca au fapte la Judecata Domnului, si la fel se arata si in Apocalipsa, ca sfintii sunt mantuiti imediat fara judecata iar ceilalti sunt mantuiti doar daca au fapte la judecata finala a Domnului. Parerea la care aderi tu nu exista in Biblie si contrazice chiar Biblia asa ca eu nu o pot accepta. Cu atat mai mult cu cat, daca teoria voastra ar fi adevarata, nu ar mai avea sens judecata de la sfarsitul lumii. Pentru ca cei care sunt mantuiti in Biserica, prin Har si fapte, nu sunt judecati, dimpotriva, sunt sfinti si vor judeca ei impreuna cu Iisus. Iar dupa teoria voastra, ceilalti nu se mantuiesc oricum, asa ca ce sens sa mai aiba Judecata de la sfarsitul lumii? Si totusi, la aceasta Judecata, vor fi separati oamenii in oi si capre in functie de faptele lor de iubire fata de aproapele dupa cum zice Domnul, deci se mantuiesc si o parte din cei care nu au avut Har in Biserica dar au avut macar fapte. Ba chiar Iisus arata la un moment dat ca acestia vor fi judecati mai putin aspru decat cei care, in cunostinta de cauza, nu au avut faptele cerute de El. La judecata, dintre crestini, vor ajunge exact cei care au zis "Doamne, Doamne" fara insa a avea fapte de iubire fata de aproapele, pentru ca ceilalti, care au zis "Doamne, Doamne" si au avut si fapte nu trec prin judecata, se mantuiesc imediat dupa moarte dupa cuvantul Domnului. Un ortodox care nu se mantuieste imediat dupa moarte inseamna ca nu a avut faptele necesare, pentru ca Har a avut din abundenta in Biserica. Un pagan insa, chiar daca are fapte de iubire, nu se mantuieste imediat dupa moarte pentru ca nu a avut Har. Asa ca amandoi se vor regasi in fata Tronului de judecata al Domnului la sfarsitul lumii cand cei doi vor fi judecati dupa fapte. Paganul va putea trece de-a dreapta tocmai pentru ca a avut fapte de iubire, in timp ce ortodoxul isi va auzi cuvinte dure pentru lipsa lui de fapte de iubire in ciuda Harului primit din abundenta.

Bine a zis Domnul: "Fericiti cei milostivi caci mila vor primi"

Fericirile nu sunt doar pentru ortodocsi, ci pentru toti oamenii. Nu este Dumnezeu rau pentru ca oamenii nu pot fi buni si milostivi. Dumnezeu este drept asa ca va avea mila cu cei care au fost milosi, exact cum arata in capitolul 25 de la Matei. Si oricat vei incerca, nu o sa imi dovedesti ca ortodocsii sunt mai plini de fapte bune ca ceilalti doar pentru ca sunt ortodocsi.
Tu preferi sa iti bazezi credinta pe parerile personale ale unor oameni care cred ca mila lui Dumnezeu ar fi doar pentru ortodocsi, eu prefer sa mi-o bazez pe Biblie. Fiecare cu alegerea lui.

Numai bine Catalin!