Citat:
Iti trebuie ceva mai mult decat "nu stiu sigur dar asa am auzit" ca sa ma convingi ca societatea(pentru ca ea ma intereseaza si nu cei care ne conduc) e pregatita pentru o parada a incestuosilor(care nu s-ar mai numi evident asa deoarece releva ura, ci "Electra", "Oedip" sau "Fedra" etc.)
|
Nu incercam sa te conving de nimic. Am spus doar ca nu cred ca incestul intre participanti majori mai este caz penal, atata tot.
Multe din schimbarile de care a fost nevoie pentru ca societatea sa progreseze s-au facut in ciuda societatii, nu cu aprobarea ei.
Citat:
E interesant ce spui pentru ca in cazul incestuosilor(daca ar fi asa cum spui tu dar tare ma tem ca s-ar putea gasi vreun om de stiinta care sa dovedeasca ca si astia se nasc direct cu orientarea asta sexuala, caz in care, diferenta de care vorbesti tu mai sus nu ar mai exista) e vorba de o dorinta pacatoasa deliberata.
|
Pe mine conceptul de pacat, asa cum e el definit de crestinism, nu ma intereseaza, si nu il consider ca un etalon moral. Nu consider incestul un fapt normal, si daca nu ma insel, e incadrat la patologic de catre medicina. Dar nici nu ma intereseaza ce fac doi frati intre ei, atata timp cat amandoi sunt de acord si nu au de gand sa aiba copii impreuna.
Citat:
Homosexualii vor ca Biserica sa fie mai putin dura cu ei si sa le accepte relatia ca fiind normala.
|
Am vreo 6 prieteni homosexuali. Atitudinea Bisericii, la nivel institutional, le e indiferenta.
In cazul in care o casatorie/uniune legala ar deveni posibila in tarile din Europa de Est, ar face-o, pentru ca sunt impreuna de multi ani, si sunt aspecte legale la mijloc. Insa nu au nici o dorinta sa aiba vreo cununie religioasa, cu toate ca unii dintre ei sunt religiosi. La fel, nu au de gand sa beneficieze de o inmormantare religioasa. Mai exact, o recunoastere oficiala din partea Bisericii care sa le ofere accesul la serviciile sale nu ii intereseaza.
Problema homosexualilor cu religia este ca homofobia este bazata pe (sau scuzata de) Biblie si de diversi preoti. Multi dintre cei care apar la Gay parade si arunca cu bolovani chiar cred ca apara Biserica, sau credinta stramoseasca, sau identitatea nationala, sau copiii, sau mai stiu eu ce...
Eu cred ca multi dintre ei sunt niste homofobi (probabil homosexuali ei insisi, dar in denial), care au nevoie sa urasca ceva, si in ziua aia, au ales sa urasca homosexualii.
Citat:
Botezul este renastere din apa si din duh; parintele crestin isi boteaza copilul(impotriva vointei lui, ca vad ca aici vrei sa ajungi) tot asa cum il si hraneste, ii schimba scutecu' s.a.m.d.
|
Simbolistica ti-o asumi tu, pentru mine nu are nici un sens, in afara marketingului bisericesc care se asigura ca Biserica e prezenta la orice moment important: nastere, casatorie, moarte. Asta ca sa le enumar doar pe cele principale.
Diferenta e ca daca nu ii schimbi scutecele la timp se imbolnaveste, iar daca nu il hranesti moare. Din nou, actiuni care au un scop si un efect bine definit si observabil, spre deosebire de Botez.
Citat:
Facandu-i botez, parintele il introduce pe copil in sfera credintelor lui-sfera din care va putea iesi mai tarziu, cand o intelegere profunda a lucrurilor va fi posibila si la copil.
|
Si de ce nu ar putea botezul sa fie o chestie care tine de alegere personala, atunci "cand o intelegere profunda a lucrururilor va fi posibila"?
Citat:
Intr-un buletin informativ al Aliantei Familiilor din Romania, am gasit informatii utile pentru cei interesati de aceasta problema:
www.homosexualitate.ro.
|
Sigur. Stiinta curata, fara pic de religie. Asta e tot site-ul ala.