Citat:
În prealabil postat de iulian92
Totusi , incearca sa faci o fapta buna ca sa recompensezi ce ai gresit . Iti vei schimba starea de suflet inspre bine .
|
Daca o fapta rea s-ar putea recompensa printr-una buna, ne-am mantui singuri si nu am mai avea nevoie de Hristos. Insa o fapta rea poate fi compensata numai prin iertare, Nu poti face curatenie bagand gunoiul sub covor si punand petale de flori deasupra. Mai devreme sau mai tarziu va incepe sa miroasa. Trebuie sa duci gunoiul la cosul de gunoi; apoi poti pune si florile.
cred_cu_adevarat, daca simti ca ai facut ceva rau, cere-i iertare lui Dumnezeu si nu mai face. Daca insa nu esti sigur[a] daca a fost bine sau nu, cere sfatul cuiva mai intelept, preferabil duhovnicului, spunandu-i si fapta. Nimeni nu poate sa ghiceasca ce fapta ai facut. Se intampla sa vina ganduri de mustrare si dupa o fapta buna, datorita obisnuintei de a crede intr-un anumit fel pana acum. Dar poate fi si constiinta, prin care te mustra Dumnezeu. Se intampla insa si sa faci o fapta buna si satan sa te mustre pentru ca nu i-a convenit ce faci. Pana inveti sa le deosebesti, e bine sa ceri sfatul altcuiva. Deci nu e indubitabil pacat daca nu exista motive sa fie pacat. :)