View Single Post
Vechi 20.05.2011, 21:03:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Te pricepi bine la divagatii :). (Nu am afirmat niciodata ca eu personal sunt de acord intru totul cu teoria evolutionista.)
De aceea am spus evolutionismul teist, nu evolutionismul. Evolutionismul teist este erezia care combina crestinismul cu evolutionismul. Evolutionismul e o doar o teorie, nu este erezie pentru ca nu are legatura cu ortodoxia, e o teorie exterioara.
Citat:
Daca vrei o prespectiva obiectiva a evolutionismului teist, iti recomand sa studiezi (nu sa doar sa citesti) si cartile unui autor crestin ortodox, dr. Alexandros Kalomiros. (Precizez clar ca nu sunt de acord intru totul cu ce afirma dr. Kalomiros.)
[COLOR=#0000ff]http://www.cartiortodoxe.ro/autor-Kalomiros,-Alexandros,-dr..html[/COLOR]
De data asta n-am mai scris, dar nu stii ca data trecuta ti-am scris si de doctorul acesta? Ti-am spus atunci sa imi dai un exemplu, excluzand pe acel preot din Australia si pe acest doctor. Acesta e cel caruia i-a raspuns parintele Serafim Rose, una din carti am citit-o si eu. Ceea ce sustine el e o ratacire completa, vad ca nici tu nu esti de acord in toate aberatiile spuse de el.
El spune ca si oamenii au evoluat din maimuta si ca abia apoi a fost creat Adam.
Asadar, cum vezi si tu nimeni din ortodoxie nu sustine evolutionismul teist (evolutia asistata de DUmnezeu). Pentru ca ortodxia are demult adevarul, e descris in primele capitole din Facere.

Citat:
Stiinta nu se studiaza citind o carte, ci trebuiesc cunostine stiintifice corespunzatoare care se dobandesc in timp prin studiu adecvat.
Ti-am mai spus ca exista mai multe carti, nu una. Aceasta ti-am dat-o pentru ca raspundea la ceea ce m-ai intrebat. Ai citit vreo carte creationista? Ca sunt milioane de carti care sustin diverse rataciri, nu e nevoie sa le studiem pe toate.
Nu stiu daca ai inteles diferenta intre evolutionism, evolutionismul teist si creationism. Prima este o teorie opusa crestinismului. A doua este o erezie, iar a treia este invatatura de baza a crestinismul si ortodoxiei. Ceea ce sustii tu este evolutionismul teist, nu creationismul. Daca vrei se poate denumi si evolutionismul creationist.

P.S. pe langa raspunsurile ample date de parintele Serafim Rose, iata si un mic articol care raspunde ratacirilor doctorului Kalomiros (de observat ca e un laic, deci n-are legatura cu clerul). Vad ca si tu ti-ai insusit unele idei ale doctorului. http://catacombeleortodoxiei.ro/inde...ari-nr-58.html
Prima dintre acestea se referă la ideea că soarele, luna și stelele au fost create în prima zi a creației, și nu în cea de-a 4-a zi, cum ne spune Scriptura. El dă chiar o interpretare aparte termenului ’cer’, socotind că acesta se referă la universul material care cuprinde și luminătorii.

În al doilea rând, el încearcă să includă omul în această evoluție. Mai întâi dezvoltă un concept numit ’înrudirea lucrurilor create’: ,,Există o relație și înrudire strânsă între toate lucrurile care au fost create. Ființele nu sunt străine una de cealaltă; ele nu sunt fără legătură una cu cealaltă. (...) Legătura naturală universală care unește toate lucrurile între ele fără excepție este legătura nașterii fizice: o ființă creată este născută din alta. Nu există nici o breșă în lanțul continuu al ființelor care sunt născute una din cealaltă. În pomul creației, nu există defel ramuri care sunt independente și fără legătură cu altele, ca și cum ar fi suspendate doar în aer. Viața nu este discontinuă. Nici o plantă sau animal nu se naște din el însuși. Nu există naștere automată. Nu există breșe între indivizi și între specii”.

Last edited by catalin2; 20.05.2011 at 21:12:49.
Reply With Quote