Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu vă supărați pe mine, dar aici se discută fără rost și fără post la clevetire.
Dezlegarea nu e obligatorie... dacă cineva dorește să postească sever atunci e liber să postească. Nu poruncea chiar Sfântul Pavel ca cei ce nu mănânce să nu-i judece pe cei care mănâncă?
Sigur, noi vrem posturi severe în condițiile în care postirea e mai degrabă excepție decât regulă. Eu personal practic ce practică Biserica din care sunt parte, nu mă emancipez ca mare ascet: dacă scrie dezlegare pentru toată lumea atunci e dezlegare și pentru mine, dacă scrie ajun atunci e ajun , dacă e praznic atunci e praznic etc.
PS- Nici eu n-am auzit de dezlegarea la icre pentru Sâmbăta lui Lazăr, deși e posibil să fi existat ceva dezlegare în ziua respectivă fiindca odinioară era praznic mare, aproape egal cu Duminica Floriilor, fapt atestat mai ales în imnografia Triodului.
|
Adevarat spuneti!
Atata "galagie"cu icrele astea,precum si cu celelalte dezlegari de peste!
Ce pacat ca in calendar nu scrie"post de barfa","post de injuraturi","post de invidie"...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|