Citat:
În prealabil postat de vsovivi
osândirea „sectarilor” căci noi suntem mari ortodocși, după care se pupă mâini și se fac plecăciuni celor ce stau în răspântii smoliți sau sunt primii la ospețe și la merite plătite de gLume, pentru ca să ne vadă cineva și să surâdem satisfăcuți când vedem pe cineva care fățarnic fiind chiar îndrăznește pozna aceasta, crezând că e meritul nostru, exact ca orice prooroc mincinos care crede că iată că din pricina lui victima s-a supus și are ascultare de mai mare, păi dacă pupă mâini și face plecăciuni la maimari ca să fie ambii văzuți de oameni, nu este asta dovada?
Asta e dovadă că habar nu aveți ce e aia ascultare și supunere înaintea Domnului, e cea mai mare dovadă că voi vă luați peritele plătite, adică vă luați răsplata nemaiașteptând nimic de la Dumnezeu.
.
|
O intamplare as vrea sa iti povestesc:
Eu merg deseori la o manastire, manastirea mea de suflet care este aproape de mine. Manastire de maicute. Si gasesc de multe ori indrumare la maica stareta. Maica stie ca eu aici unde sunt nu prea comunic cu oamenii din jur. Nu imi plac iesirile in comun la cafenele, majoritatea fumeaza foarte mult si discutiile sunt mereu si mereu cotidiene si banale. Si ea mi-a spus: am sa dau telefonul tau la o familie evlavioasa cu care sa va intalniti si sa vorbiti despre viata crestina.
Intr-o zi a sunat telefonul: esti crestina? m-a intrebat, ai carti crestine in casa? vrei sa vorbim despre credinta?
Am raspuns mai evaziv nestiind daca este la recomandarea maicii starete.
Si am sunat la manastire. Maicuta mi-a zis , nu, noi nu am dat telefonul, dar uite sunam noi la persoana respectiva si ne lamurim.
La jumatate de ora m-a sunat.
Mihaela mea, nu vorbi, sa nu primesti in casa, sa te feresti , sunt sectari.
Asta in legatura cu osanda sectantilor.
Vor sa fie asa? E treaba fiecaruia ce alege sa fie. Domnul sa aiba mila de noi toti.
Acum o intrebare.
La cine te referi cand spui ca stau smoliti la raspantii si sunt primii la petreceri? Dar de cei care nu stiu ascultarea si nu asteapta nimic de la Dumnezeu?
Pe cine judeci asa aspru ca eu nu m-am prins?
Dar lasa , ca nu sunt curioasa, judeca pe cine vrei, doar esti liber.
Am citit undeva aici pe forum, nu mai stiu cine a postat, frumoasa pilda:
dupa ce un om a judecat, la iesire a fost asteptat de ingerul Domnului cu urmatoarea intrebare: ce poftesti sa le facem celor pe care i-ai judecat?
Cu nerabdare si drag astept sa ma inveti ascultarea si supunerea inaintea Domnului. Poti?
Pana atunci am sa invat rabdarea si ascultarea de la duhovnicul meu. Te superi?
Ma iertati, Doamne ajuta!