View Single Post
Vechi 18.05.2011, 12:54:21
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sfanta Maria Egipteanca a patit ce a spus Mantuitorul cand a vorbit de femeia pacatoasa ,care avea datorii mai mari si recunostinta ei era mai mare.
Nu toti sfintii au dus o viata pacatoasa ,cei mai multi dimpotriva ,s-au sfintit din copilarie.
In momentul in care vrem sa devenim sfinti am pierdut sfintenia ,harul a plecat din cauza mandriei .
Mai degraba sa cerem virtuti ,de exemplu iubirea de Dumnezeu e o mare virtute ,darul rugaciunii neimprastiate ,neosandirea.
Si sa ne rugam sa fim feriti de pacate.
Eu cred ca sfintenia nu trebuie sa fie un scop in sine ,ea poate fi atinsa ,nu neg .
Nu cred ca par.Cleopa sau par.Paisie au vrut sa devina sfinti.
Nu toti sfintii au dus o viata pacatoasa.Exemplul meu era o contrapondere la ceea ce ai afirmat mai inainte,ca sfintii proveneau numai din familii educate.

Nu este gresit sa vrem sa devenim sfinti ,din moment ce Mantuitorul insusi ne spune :
"Fiti sfinti precum Tatal meu din cer este"

Nu spune : prefaceti-va ca nu sunteti sfinti ,ca sa ajungeti sfinti.

Eu cred ca parintele Cleopa so parintele Paisie ,etc ,au vrut sa ajunga sfinti.E ca si cum ai spune ca Eminescu nu a vrut sa ajunga poet.

Eu cred ca sfintenia trebuie sa fie un scop in sine.

Sa nu crezi niciodata ca esti sfant,atat timp cat traiesti este altceva,insa sa vrei sa fii sfant,asa cum Mantuitorul ne-o cere este valabil.

Cel care lasa totul pentru Dumnezeu,si merge pe calea cea stramta ,stie ca a facut un pas pe calea sfinteniei.
Reply With Quote