View Single Post
Vechi 18.05.2011, 11:43:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
1.Daca citim Vietile Sfintilor,(carte in care nu cred ca voi figura vreodata),vedem ca a existat un moment cand omul a luat o hotarare care i-a schimbat viata.Daca e nevoie de exemplificari le pot arata.

2.Nu prea ne putem compara cu crestinii din Biserica Primara,care depuneau toata averea Apostolilor si se cuminecau zilnic.Era alta stare atunci,care ar putea exista si azi daca am trai ca aceia.

3.Cand Mantuitorul spune "Fiti sfinti",cred ca vrea sa spuna sa ne propunem sa devenim sfinti.Daca am fi deja ,ar fi spus : Sunteti sfinti.

Eu nu cred ca putem deveni sfinti pentru ca asa ne-am propus sau asa vrem.
Sfintii au avut in primul rand o dragoste de Dumnezeu foarte mare pe care multi nu o au.
In afara de asta ei nu au avut ca scop sfintenia ,ci dorinta de a fi cat mai placuti lui Dumnezeu si oamenilor .
Sfintii provin din familii cu o traditie crestina foarte veche sau cel putin au avut parinti evlaviosi.
Il am ca exemplu pe sfantul Ioan de Kronstadt dar si pe sfintii nostri parinti ,parintele Cleopa sau par.Arsenie Boca.
Eu cred ca Mantuitorul a vrut sa spuna sa traim ca sfintii.
In Psaltire ,se fac multe referiri la sfinti ,sfintenie.
"In sfintenie e calea ta ,Doamne"
Cu toate ca in vremurile alea nu prea se stia de sfinti ,dar aici cred a fost o profetie.

Last edited by anita; 18.05.2011 at 11:51:50.
Reply With Quote