View Single Post
Vechi 18.05.2011, 09:26:41
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
http://www.crestinortodox.ro/pilde/c...am-124415.html

eu am 2 copii si mai multi mi-au zis gata, sa ma opresc la doar 2, sa nu mai fac (si sotul meu zice la fel , din pacate ). pai de ce? eu stiu ca e greu, dar au fost vremuri si mai grele decat atat ... bine, 8 poate e cam mult, dar 3 4 eu zic ca merg la casa omului, si daca parintii pot munci si sunt sanatosi, atunci pot sa isi creasca cu bine copiii.

eu zic ca daca Dumnezeu da un copil, atunci El are grija si ca parintii sa aiba cu ce il creste ... nu doar banii, slujba, masinilie, casele, calatoriile conteaza in viata asta ... banii si slujba sunt esentiale, intr-adevar, dar nu trebuie puse pe primul loc, iar restul sunt lucruri pur efemere, materiale. ajungi la 40 50 de ani ca nu ai familie, copii si stai singur cu o pisica sau un catel, sau hai sa zic cu sotul care citeste un ziar, sau se uita la un meci ... ce conteaza ca ai vila cu piscina, masina super tare si cunosti fiecare locusor de pe planeta asta, daca nu are cine sa te iubeasca, sa te stranga in brate, sau nu exista cine sa iti zica mama, tata, nu exista culoare in viata ?

copiii sunt cea mai mare realizare din viata unui om.
mai stiu si eu o familie care aveau 2 copii iar sotul nu il mai voia pe al treilea.cand a ramas insarcinata a treia oara, a tainuit sarcina pana cand nu se mai putea face avort. Sotul a ripostat, s-a suparat, dar avort nu se mai putea facea.pana la urma a nascut o fetita superba, iar acum sotul e topit dupa cea mica, care e mare acum si binecuvinteaza clipa in care s-a nascut.

Copiii sunt cea mai mare binecuvantare in viatat omului, cel mai mare dar.Si Domnul se ingrijeste de fiecare suflet care il trimite si nu cred ca micutului ii va lipsi cele necesare daca si parintii muncesc si se straduiesc.
Port adeseori discutia asta cu diverse persoane, care cred ca 1-2 sunt suficienti.Eu am trei si parca mai e loc de unul.MA simt implinita prin ei.Imi trece orice suparare cand le vad chipurile mici si gingase, ochisori curati. Mi se intamplat de cateva ori sa ma simt rau, sa stau in pat.Si m-au coplesit cand au ingenuncheat in fata aptului si s-au rugat:Doamne ajut-o pe mama sa se faca bine ca sa ne ingrijeasca si sa se joace cu noi."Apoi au urcat in pat si m-au mangaiat , care pe unde.unul pe fata, altul pe cap, altul pe mana.Mi-au dat lacrimile, am inceput sa plang si am simtit o putere de a ma ridica din pat si a incepe sa fac treaba. Si simt binecuvantarea lui Dumnezeu cum se revarsa peste noi, mai ales de cand au venit ei.
Consider o dovada de egoism sa te rezumi la 1-2 copii pe considerentul ca nu ai ce sa le oferi, nu ai case si masini sau bani ptr cele mai scumpe universitati. Sunt cazuri cand dupa 1 nu se mai poate al doilea, cazuri medicale, dar in rest mi-e greu sa inteleg acei oameni.Si intradevar, pe ei ii consider saraci.Saraci de dragoste.