Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Sf Irineu din Lyon este suficient de Sfânt Părinte și de ortodox pentru gustul dv selectiv ? Dacă da, atunci citiți ce scrie în "Dovada predicii apostolice" para 17 sqq:
|
Gustul meu este pentru Adevar si nadajduiesc in Hristos Iisus sa ne daruiasca Duhul Sfant sa intelegem scrierile Sfintilor Parinti si implicit dogmatica ortodoxa.
Citat:
Deci, problema dv nu este ignoranța. Asta se rezolvă ușor, cu un raft de patristică și un raft de dogmatică. Adevărata problemă a dv este infatuarea, adică siguranța ignorantului, prezentând drept adevăr de credință ortodox ceea ce nicicând Biserica Ortodoxă nu a afirmat.
|
:)
Sunteti simpatic (vad ca discutia ia o turnura personala intucat ati "epuizat" argumentele dogmatice si ati inceput sa imi adresati injurii de genul: "infatuat", "siguranta ignorantului". Sperati sa imi inchideti gura cu acestea? Eu doar marturisesc invatatura ortdoxa crestina cu ajutorul lui Hristos, caci fara EL nu putem face nimic. Daca eu tac vor vorbi cu ajutorul Domnului alti frati si surori ortodoxe.).
Dogma ortodoxa este fara echivoc: Ingerii sunt doar duhuri si nu se pot impreuna (trupeste) cu oamenii.
Aceasta este invatatura ortodoxa pe care o studiez (corespunzator nu va faceti probleme).
Omul este trup si suflet! Omul are atat viata biologica cat si viata duhovniceasca. Doar oamenii nasc. Ingerii nu nasc! Ingerii nu se inmultesc precum omul prin nastere trupeasca! Ingerii nu se pot impreuna cu oamenii (si astfel femeia sa nasca)! Ar insemna spre exemplu ca satana sa se poata uni cu omul (femeia) si astfel sa se inmulteasca!!! Doamne fereste o asemenea cugetare!
Citat:
Luați ceea ce spun unii Sfinți Părinți (în general, mai târzii), și omiteți ceea ce spun alți
Sfinți Părinți (în general, mai timpurii), cu toții vorbind despre asemenea lucruri ca despre niște păreri. Ceea ce rezultă spuneți și subliniați că este "dogma ortodoxă". Care ? Un act, ceva ? Anul apariției, sinodul care l-a emis ? Vorbe în vânt. Vă făuriți, astfel, o falsă credință, zicând despre oricine nu are falsa credință a dv că ar fi eretic, ignorant, etc.
|
Sfantul Ioan Damaschin expune foarte clar dogma ortodoxa (explicand bineinteles atat natura omului cat si a ingerilor).
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/dogmatica/
Spor la studiu.
Daca in postarile mele am spus ceva ce contravine invataturii ortodoxe (expuse de Sfantul Ioan Damaschin) va rog sa imi aratati. Multumesc.
P.S. Refuz sa paticip la discutii unde mi se adreseaza injurii "infatuat", "siguranta ignorantului". Cu siguranta fratii si surorie crestin-ortodoxe vad adevarul. Prin afirmatiile dvs nu faceti de cat sa aratati "subrezenia" invataturii romano-catolice in anumite subiecte dogmatice dificile.
Doamne ajuta.