Citat:
În prealabil postat de r.D.Andrei
Cîtă credulitate. Noi trebuie să fim credincioși, nu creduli.
Dacă ar fi papa așa cum spuneți dvs., cum ar fi posibil ca papii de la Roma să ajungă a împărtăși atîtea erezii? Știți la care mă refer: filioque, infailibilitatea papală, imaculata concepție, purgatoriu... Ne acuzați că nu credem la fel cum au crezut Sfinții Părinți, dar voi nici măcar nu rostiți Crezul pe care îl rostea Sf.Grigorie Dialogul, și nici botezul nu-l faceți așa cum îl făceau Ei, ca să nu mai zic că nici una dintre cele enumerate mai sus nu era nici în gînd, nici în cuvîntul vreunui Sfînt Părinte.
Interesant e că toate pretențiile pe care le enumerați la adresa noastră țin de primatul papal, adică de un lucru administrativ, și nici una de dreapta credință, pe care Ortodoxia o păstrează întocmai. Hristos ne-a lăsat credința în dogmele cele mîntuitoare, nu credința în papa.
|
Domnule, eu nu v-am acuzat de nimic. Eu doar imi sustin credinta, iar argumentele pe care mi le-ati adus imi intaresc aceasta credinta. Dumneavoastra chiar vi se pare ca Biserica Ortodoxa e unitara si are o viata ca pe vremea Sfintilor Parinti? Cind vad atitea cefalii, autocefalii si tot felul de diviziuni, ceea ce hotaraste biserica e infirmat de duhovnici, ceea ce se hotaraste in Romania nu e valabil in Rusia etc... Va doresc din toata inima sa fiti nu numai dumneavoastra, ci toata Biserica Ortodoxa, o biserica traitoare ca in primele secole. Pina atunci eu ma regasesc mult mai bine in Biserica Catolica, iar toate "ereziile" la care faceti referire, fiind aducatoare de roade bogate, ne arata ca nu sint erezii decit in mintea unora care nici macar nu se obosesc sa verifice ceea ce afirma.