Fratii mei, nu stiu daca ma credeti, dar paradoxal, in deznadejde esti mai aproape de Dumnezeu! Nu o spun eu, ci Pr.RAFAIL Noica (Conferinta cu tema "Ce este omul?" - se gaseste pe net, e SUPERBA)
cand am auzit aceste cuvinte, m-a crsipat... am sarit ca ars! Cum asa? Nu am inteles decat atunci cand am TRECUT prin deznadejde... o golire atat de mare incat credeam ca pt mine Dumnezeu Insusi NU mai poate face nimic pt mine! Si credeti-ma, ca cu acele rugaciuni din deznadejdea mea... il aveam pe Hristos! am trait aceste cuvinte ale Pr.Rafail.... e adevarat!
CUM ASA?
In deznadejde omul se goleste de tot al sau... cauta pacea... cauta iubirea... nu mai asteapta si nu mai cere nimic... nu mai vrea nimic... simte doar durere... golire... uitare din partea lui Dumnezeu! Si asa... GOL... omul se roaga cu atata CREDINTA si atata FIERBANTEALA incat Hristos este chiar langa El! Desi din cauza starii deznadajduite, nu Il vede... dar El, e acolo! Pt un prieten sa il ai langa tine, cand ai nevoie, il suni! Dar Dumnezeu Care pretutindenea este si toate le plineste nu are nevoie de telefon! E LANGA TINE! Trebuie numai sa spui DOAMNE... in cartirea ta spui "of, nu mai pot!" dar daca pui pe "Doamne, nu mai pot" cartirea ta, se face RUGACIUNE! Trebuie sa profitam de acest "Doamne"... numita de PrRafail rugaciunea cea mai scurta si cea mai la indemana, ca NE aude! Cand raspunde? Domnul iti va raspunde, tu nu inceta sa il chemi in rugaciunea ta!
"TINE MINTEA IN IAD" adica fii realist, mai omule! Asta esti tu! "Nu deznadajdui!" este chemarea cea mare! EU SUNT NADEJDEA TA! De asta avem nevoie, sa stiu sa realizez in ce stare sunt, si sa CHEM PE DOMNUL, Care este langa mine, si sa Ii spun tot ce am, si sa ma las in VOIA Lui!
|