Un colt de RAI unde eu m-am simtit foarte aproape de Dumnezeu,nu numai ca acest schit este destul de retras dar si mai sus ca asezare ,este schitul BRAN.Acolo este un parinte extraordinar , cand predica parca nici sa respiri nu iti vine.Acolo am simtit Sfnata Liturghie pana la lacrimi.Cand plec de acolo plec induhovnicita si cu gandul de a revenii cat mai repede.
[COLOR=#111111]
Unul dintre foarte tinerele asezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului, ființând din luna aprilie a anului 2006, Schitul Bran este așezat pe varful dealului care strajuiește satul Șimon - arondat comunei Bran - intr-o zonă de un pitoresc aparte, oferind o impresionantă panoramă asupra celor patru importante forme de relief care il inconjoara: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postăvaru și Măgura Codlei. Printr-o altă fericită potrivire, locul pe care a fost ctitorit schitul este imbibat de sângele și osemintele ostașilor români căzuți în luptele de rezistentă purtate de-a lungul culoarului Rucăr-Bran în Primul Război Mondial. De altfel, întru cinstirea jertfei lor a fost înalțată și o troiță comemorativă în imediata vecinătate a bisericii.
[/COLOR] [COLOR=#111111]
Biserica mare prăznuiește ca hram Soborul Sfinților 12 Apostoli (30 iunie), în vreme ce hramul viitorului paraclis va fi Duminica Sfintelor Mironosițe. Potrivit programului liturgic al schitului, slujbele se savârșesc zilnic începând cu orele 19 respectiv 4:30, iar in duminici și sărbători, de la orele 19 respectiv 9. Rânduiala locului a statornicit ca spovedania și impărtăișrea soborului să fie cel puțin săptămânale, iar în incinta așezământului să fie oprit consumul de carne.
În pronaosul bisericii schitului, sunt așezate spre închinare într-o răcliță de lemn părticele din sfintele moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi și ale Sfinților Cuvioși Mucenici din Sinai. [/COLOR]