Citat:
În prealabil postat de Liviu33
In fine, sunt un om normal, am o familie care nu gusta genul dar ma tolereaza, merg la biserica saptamanal, tin post, ma rog, dar as vrea sa-mi explice cineva cu ce ma incurca apetitul pentru aceasta muzica sa fiu un bun crestin?
|
Nici eu nu înțeleg. Și eu ascult rock și uneori mi se pare poezie pură. Nu găsesc nimic satanist în ce ascult.
Sunt totuși prudent și mă feresc să ascult anumite piese sau formații. Iată de ce: pe de o parte știu că, chiar dacă mie nu mi se pare că ar avea ceva rău, diavolul este, totuși, un mare seducător. Iar rockul seduce; și încă teribil. Am observat că la concertele rock se manifestă un soi de religiozitate. Nu ți se pare că scena e altarul iar formația sunt „oficianții” cultului? Și că ei comunică la un nivel energetic foarte puternic cu publicul, care îi adoră și îi idolatrizează?
Pe de altă parte, a fi un creștin înseamnă și să fii un om al rugăciunii. Dacă te poți ruga și să și asculți rock în același timp, înseamnă că nu depărtezi Duhul de la tine. Cred că rugăciunea e un bun verificator al stării în care ne aflăm și dacă ceea ce facem (sau intenționăm) este păcat sau nu. Mă refer la acea rugăciune în care simți că Hristos e de față în orice moment.