Eu sunt deacord cu tot ce ai zis...
''Binecuvinteaza Doamne, pe cei ce iubesc podoaba Casei Tale'' ... acest citat era scris intr-o biserica pe cutia milei ... si sincer chiar m-a impresionat si chiar am pus in ziua aceea, desi chiar stateam ff prost cu banii ... insa i-am pus pentru sufletul meu pentru ca m-au atins acele cuvine ...
Inteleg perfect nevoile Bisericii ... Si eu ... am intrat de mult ori in ea, simtind nevoia sa ma rog si era cald si bine inauntru desi afara era iarna ... Mai sunt actiuni de caritate ... Mai trebuie sa manance si ceva oamenii care si-au dedicat viata pentru a slujii semenilor ...
Sunt multe placeri cotidiene in care investesc cu nesimtire ... recunosc ... Doamne iarta-ma!
DAAAARRRR .... eu cred ca ar trebui acesti bani ceruti mai cu smerenie, o calitate ce nu trebuie sa lipseasca nici unui ostas a lui Dumnezeu ...
Nu TAXA anuala ... ca acest cuvant smintesc pe cei mai slabi de ingeri ... o minte rauvoitoare asociaza aceste cuvinte cu setea lor de scandal, de barfa, de rautate ...
As propune un alt limbaj fatza de mireni ... Ceea ce mi-ai zis tu ... cu nevoile...cu viciile ... cu rabdare fiecare preot sa incerce sa apeleze la bunatatea si puterile credinciosului ... si Biserica trebuie sa se mentina in saracie ... pentru ca acolo unde e credinta, saracie si smerenie ... eu cred ca e imposibil sa nu fie Dumnezeu ... insa cand se cere cu indrazneala si pe fata bani, nu imi place ... daca donez ceva, vreau sa o fac in ascuns ... cand cineva doneaza o suma importanta, sa nu se anunte public sa nu se scrie pe pereti numele donatorului, ca asa eu cred ca nu va primi o rasplata prea mare in Cer ...
In concluzie, inteleg, respect si ai dreptate; insa mai multa intelepciune iti doresc sa ai cand raspunzi la un cuvant al fratelui tau, care poate nu a fost prea inspirat insa nu a venit dintr-o inima rea ...
|