View Single Post
Vechi 11.05.2011, 17:36:17
Claudiu_Zel Claudiu_Zel is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2011
Implicit

Eu nu am nici un stres in privinta asta ... eu dau dreptate Sfintilor Parinti cand ne spun sa ne ferim de cei de alta credinta ... insa practic, aplic ceva de genul: Stau la o masa, eu si alti 3 indivizi ... sa zicem ca unul e catolic, unul e musulman si altul e ateu ... insa daca se deschide tema religiei si se iau de mine, oricat de simpatici si de dragi mi-ar fi ei, ma ridic si plec de la masa ... nu stau sa discut nici un cuvant ... daca ma respecta, atunci imi respecta aceasta intimitate ... cred ca aplic bine sfatul Parintilor, sa nu ''intru'' in casa lor ...

Cat despre cei plecati in strainatate ... nu ma mira ca nu aveti cum sa pastrati ortodoxia vie, cand v-ati indepartat de patrie, famile cu gandu la bani ... ca asa se intampla. Eu inca sunt tanar si multi prieteni vor sa plece...sau au plecat deja ... insa eu vreau sa raman, cand vor fi bolnavi sau batrani parintii mei sa le duc o cana cu apa la pat ... Sunt multe lucruri penibile pe aici si chiar e frustrant ca nu poti sa ai o evolutie pe merit in plan social ... acum fiecare cu principiile lui ... fiecare e liber sa aleaga sau nu ''calea cea stramta''. Eu prefer sa beau o bere aici cu prietenii mei, decat sa ma lafai undeva la soare prin tari exotice ... daca nu e dragoste toata frumusetea isi pierde farmecul si ma trezesc ca sunt trist si gol in suflet ...

Insa, un aspect care ma deranjeaza intradevar la Biserica, ca institutie, nu ca etica ... este comercializarea ei ... multa lume sa plange pentru ''tarifele'' cerute de diferiti preoti pentru diferite ritualuri si pe multi ii determina aceste ''atentii materiale'' sa renunte la Biserica. Imi pare rau sa spun, dar asta e adevarul ... insa orice om care reprezinta acest Razboi ... e la un pas mic de rai insa la un pas si mai mic de iad ... daca credinta din ei nu ii lumineaza, sa ii faca sa inteleaga ca au o responsabilitate enorma si li se va cere o socoteala foarte severa la Judecata ... aici nu pot sa arat cu degetul ... Dumnezeu stie cui si cum descopera Harul Sau ...