View Single Post
Vechi 11.05.2011, 13:20:06
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Sa revenim la subiect. Are cineva (vreun ortodox cat de cat practicant) vreo parere vizavi de aceste schimbari subtile in postul BO (zic subtile fiindca nu s-a batut toba pe ele, sa se explice si prostimii - adica noua - ci pur si simplu au aparut in calendar).
Nu stiu sigur ,iti vorbesc acum din ce am auzit,dar mie mi se par adevarate:
Aceste dezlegari la peste in postul Craciunului sau dupa Pasti pana la Inaltare,au existat dinainte,nu sunt inovatii ale Bisericii.De fapt s-a revenit la o stare anterioara.

Am auzit ca inainte,de la Sfintele Pasti pana la Inviere,erau harti toate miercurile si vinerile,deci se manca de dulce ,nu numai peste.
Ar fi logic,deoarece e bucuria Invierii,si chiar in Evanghelie se spune : Atat timp cat Dumnezeu e printre noi nu trebuie sa postim,cand va pleca de la noi ,atunci vom posti.
Postul alimentar cred ca trebuie legat si de o perioada a pocaintei;se face concomitent si cu o pocainta a sufletului,iar perioada pana la Inaltare este una a bucuriei.Stim ca nu se fac nici metanii mari in aceast interval.

De ce postim miercurea si vinerea? Pentru ca miercuri a fost vandut ,iar vineri a fost rastignit Mantuitorul! Aceste zile ar trebui nu numai sa postim ci sa si constientizam aceste evenimente si sa avem o pocainta personala aparte.

Pe de alta parte,cei care vor sa duca o viata mai inalta,pot posti oricand.Am citit despre pustnici care si in ziua de Pasti posteau,sau pentru smerenie gustau doar o bucatica de carne.
Reply With Quote