View Single Post
Vechi 19.07.2007, 22:27:41
Iustin44 Iustin44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2007
Implicit

"M-asi bucura daca cei de pe forum inainte de a pune o intrebare s-ar documenta intai ce spun Parintii nostri , caci slava Domnului cred ca gasesti sfat pentru orice , numai sa vrei sa-l cauti .
Si pe urma sa mai apeleze la altii pentru eventuale lamuriri .
Dar a te lasa "crescut" de Forum e gresit si nu arata decat ca nu se vrea cu adevarat ceva , ci e numai "hai sa vorbim , sa nu ne plictisim ! "
Maria55 ai f. mare dreptate, la aceasta propunere ma gandeam si eu caci cadem in vorba desarta, contrazicere, barfa si cearta cum am cazut si eu cu ancah careia ii mai cer o data iertare pentru supararea care i-am cauzat-o. Eu sugerez ca la orice discutie de acum inainte sa aducem argumente din Sf. Scriptura si din Sf. parinti, nu dupa cum ne taie pe noi capul. De ce a fost si a ramas mare Parintele Cleopa, supranumit "Biblioteca Ortodoxiei"? Pentru ca la orice problema el venea cu citate din memoria lui fenomenala din Sf. Scriptura si din Sf. parinti, nu scotea din burta cum facem unii din noi tot felul de pareri si idei auzite la tot felul de oameni fara nici un fel de pregatire in domeniul teologic. Sigur, noi nu avem memoria si mintea curata a parintelui Cleopa, dar avem, cum si voi spuneati, pe NET o multime de carti ortodoxe pe care ar fi foarte folositor si pentru noi si pentru altii sa le folosim caci am impresia ca pentru multi din noi e mai atragator forumul decat sa-i citim pe Parintele Serafim Rose, Filocalia, Patericul, Cuviosul Paisie Aghioritul sau Parintele Porfirie. Si in acest fel ne putem folosi afland lucruri si idei ale Sfintilor Parinti pe care unii din noi n-am avut timp sa-i citim. Santeti de acord?
Reply With Quote