View Single Post
  #281  
Vechi 08.05.2011, 03:01:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.451
Implicit probata..

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Eu fac adeseori pâine de casă. Cumpăr de la țară grâu, îl ducem la moară, cernem făina pe care o ținem undeva la câldură.
Cu 1kg de fâină și un cubuleț de drojdie fac două pâini. Dizolv drojdia în puțină apă caldă și rastorn peste făina în care am fâcut o gropiță. Pun o linguriță de sare și încep să frământ. Folosesc cam !/4 l apă la 1 kg de făină. Frământ bine aluatul și când e aprope gata pun un cubuleț de margarină sau ulei și mai frământ în continuare. Fac o cruce pe aluat și las să crească 1/2 oră. Împart aluatul în 4 și fac suluri pe care le împletesc câte două și le pun în tavile unse cu ulei sau cu margarină. Mai las să crească 1/2 oră și apoi le bag la cuptoul încins.
Când scot cele două pâini de la cuptor și din tavă le țin cam o oră învelite într-un ștergar ca să se înmoaie coaja.
.. si adaptata.
Trebuie mult mai multa apa (cam jumatate de litru la 1 kg faina). Si cu ulei in loc de margarina.
Si tot mi se pare ca a iesit deasa.. e inca in faza experimentala :).
(azi incerc varianta cu masline).

Ma bucur ca datorita acestui thread am ajuns sa fac paine. Mi se pare un lucru placut :).
Reply With Quote