Citat:
În prealabil postat de anna21
@ Doriana.. nu vreau sa par aroganta, dar ce intrebari sunt astea.. "cine crezi tu ca se mantuieste"?
In orimul rand, eu iti spun doar perspectiva ortodoxa asupra mantuirii, pe care tu nu o accepti (caci nu mai esti ortodoxa).. deci la ce mai intrebi?
|
Atat timp cat tu accepti credinta ortodoxa inseamna ca ea devine credinta ta; deci vei credea ce iti spune BO sa crezi. Asa ca nu e gresit sa te intrebe cineva ce crezi. Desigur, raspunsul va fi : "Eu cred ce scrie in catehism la pagina X...", dar ceva crezi. Pe forum discutam cu persoane particulare, nu cu religii, zic eu.
Citat:
În prealabil postat de anna21
In al doilea rand, exista cel putin doua catehisme pe acest site plus alte zeci de materiale care trateaza problema mantuirii la modul general. Pentru cei interesati.
Parerea mea personala nu conteaza, decat asa.. ca samanta de cearta aici.
|
Posibil, mi se mai intampla sa iasa si cu cearta, dar e mai interesant sa vorbesti cu oameni decat sa citesti catehisme. O credinta personalizata poate fi un lucru deosebit de frumos uneori. Si un om care gandeste cum ar gandi Dumnezeu in locul lui e chiar o minune. Mai trist e cand gasesti unii care nu gandesc pentru ca au gandit altii in locul lor. Chiar foarte trist...
Citat:
În prealabil postat de glykys
Una e perspectiva ortodoxa asupra mantuirii - despre care e vorba pe acest topic - si alta e ce cred unii si altii.
|
Ceea ce crezi tu e diferit de perspectiva ortodoxa? Sau ai pareri personale contrare invataturii pe care ai primit-o si ti-e teama sa le enunti ca sa nu cazi in erezie? Cred ca ai vrut sa spui altceva...
N. Priceputu, ai scris frumos...