Citat:
În prealabil postat de sophia
@Anna21 - si n-am inteles din postarea ta. Tu ii urasti pe bunicii (sau erau parintii, ca nu mai stiu) tai acum, pentru ca nu sunt ortodoxi?
Din postarile multora de pe forum inteleg ca urasc efectiv oamenii de alte credinte, ca nu s-ar imprieteni cu ei, n-ar comunica etc.
Dar ei ar iubi un ortodox fie el si cel mai rau (cu pacate mari), doar pentru credinta lui?
Eu asa inteleg pe forumul asta. Sa fie omul oricum, numai sa fie botezat ortodox.
|
Sophia, imi este greu sa-ti raspund pt ca nu stiu cat ma fac inteleasa.
Registrul de trairi uman este mult mai larg decat ura si iubirea.
De asemenea, iubirea poate fi inteleasa in mod diferit de oameni diferiti. Eu nu stiu cu ce sens folosesti tu cuvintele, dar cred ca eu inteleg altceva prin iubire.
Dupa cum spune copilasul meu, iubirea are diferite nivele, iar nivelul unu este "hugs and kisses" :).
Nivelul doi este sa nu mai fii asa egoist.
Nivelul trei sa-l iubesti pe cel de alaturi ca pe tine.
Nivelul patru este sa-l iubesti pe celalalt mai mult decat pe tine si sa fii gata sa renunti la dorintele tale pt celalalt.
Nivelul maxim ("cand te-ai urcat pe scara" - asa zice copilul, dar nu-l contrazic ca a intuit f bine) este sa-i iubesti pe ceilalti cum ii iubeste Dumnezeu.
Asta e conceptia despre iubire a unui copil de 7 ani si mie imi place f mult, de aceea v-am spus-o si voua.
Si acum, Sophia, decizi tu la ce nivel te gasesti cand folosesti cuvantul iubire.