Citat:
În prealabil postat de lavinia40
Uitati, un ‘sfat’..o rugaciune a …Sfantului Francisc din Assisi
Rugaciunea Sfantului Francisc din Assisi
Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale
1.Acolo unde este ura s-aduc iubire,
2.Acolo unde este ofensa s-aduc iertare,
3.Acolo unde este dezbinare s-aduc unire,
4.Acolo unde este greseala s-aduc adevar,
5.Acolo unde este neincredere s-aduc credinta,
6.Acolo unde este disperare s-aduc speranta,
7.Acolo unde este intuneric s-aduc lumina ta,
8.Acolo unde este tristete s-aduc bucurie.
O, Stapane, nu te-am cautat atat
Spre a fi consolat... cat pentru a consola,
Spre a fi inteles... cat pentru a intelege,
Spre a fi iubit... cat pentru a iubi.
Deoarece:
Dand... primesti,
Pierzand... gasesti,
Iertand... esti iertat,
Murind... reinvii la viata eterna!
Frumoasa rugaciune..poate multi o stiti..
Dar , cum nu sunt o sfinta, vazandu-mi slabiciunea si pacatul, eu as zice....
1.unde este ura, macar sa n-o sporesc prin cuvintele, atitudinile mele...
2.unde este ofensa, daca nu pot ierta imediat, macar sa ma abtin sa ofensez la randu’mi...
3.unde este dezbinare, sa n-o sporesc ..ci sa inteleg mai bine ce se intampla…
4.unde este gresala , sa ma stradui sa aduc atat adevar cat pot ’vedea’
5.unde este neincredere, sa-mi pun nadejdea in Dumnezeu ca El va lumina intunericul indoielii
6.unde este disperare sa pot fi in stare sa ofer macar un minim de speranta si nadejde....
7.unde este intuneric, sa ma straduiesc sa nu-mi sting mica licarire de lumina din suflet
8.unde este tristete, sa aduc un ‘bob’ de speranta, un mic zambet…
Doamne-Ajuta!
|
Nu te supăra, am și eu câteva întrebări:
Sigur ești ortodoxă, sau, de fapt, nu știi prea bine?
Că dacă ai fi ortodoxă ai ști că nu există nici un sfânt cu numele pe care l-ai invocat. Mai mult, ai ști că sfinții ereticilor nu sunt, de fapt, sfinți! Și ai mai ști că ereticii nu-ți pot aduce pacea!
Pacea poate veni doar atunci când toți oamenii vor avea un singur Dumnezeu și o singură credință, cea marturisită de Crezul Sfinților Părinți de la Sinoadele Ecumenice de la Niceea și Constantinopol, fără adăugiri și fără omisiuni!
Toate bune și frumoase, dar depinde în numele cui? În numele cine știe cărui exaltat, din cine știe ce vreme, din cine știe ce cătun plin de eretici? Păi asta nu-i pace, ăsta-i război curat! Pacea de la diavol este război!
Ce-ați pățit frați ortodocși? Sau, de fapt...
Sau o fi vreo invazie de lupi în piei de oaie pe forumul ortodox?
Eee, păi dacă-i așa, atunci e bine! Că doar nu vin ei, lupii, unde toate-s pe placul lor! Ei nu vin unde totu-i căldicel, unde totul e numai lapte și miere, unde-i "iubire necondiționată" pentru toți și pentru toate, indiferent câte inepții se propovăduiesc! Ei vin doar acolo unde se mărturisește ortodoxia cea adevărată!
Așa că, aveți în minte cuvintele Mântuitorului: "înapoia mea satano, că tu nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor"!