View Single Post
Vechi 02.05.2011, 23:27:46
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

lasand la o parte mantuirea altora si raspunzand la intrebarea initiala a topicului: aici unde sunt eu sunt mai multi barbati decat femei la biserica poate si din cauza ca sunt multi veniti fara familie, cu sotiile sau familia inca in tara si atunci biserica devine un mijloc de a te simti aproape de cei dragi care nu iti pot fi alaturi.
Ceea ce au constatat majoritatea pana acu e drept. La bisericile din tara, din orasul meu, ponderea partii feminine e mult peste cea a barbatilor. Explicatia care am gasit-o eu: multora le e rusine-mersul la biserica e o chestie pt femei- ca dc ai miscat ceva gresit in biserica mai tot timpul o baba si nu un mos iti atrage atentie ceea ce denota faptul ca ele,babele, is la ele acasa acolo. In al 2a rand si cel mai important lipseste educatia religioasa din familie: tata nu merge la biserica, eu de ce sa ma duc? Se mai duce mama sau bunica din cand in cand dar doar asa in vizita sa puna o lumanare.
Cel mai grav e ca in mintea mea a ramas ideea ca barbatii romani in proportie f mare sunt prea preocupati cu bautura pt a fi interesati de orice alt ceva.