Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_
Dumnezeu il iubeste si pe ultimul pacatos, fiindca iubirea Lui nu e una omeneasca, selectiva...si atunci de ce sa nu il iubeasca si pe cel care foloseste idei mai ample cand isi exprima viziunea?:)
Oare numai paganii inclina spre filosofie? 
De ce nu poate si un crestin sa caute inteles lucrurilor, sa le aprofundeze privindu-le in adancul lor?
|
Despre acest subiect tocmai am citit, in cartea lui Anastasios Sotirios Tzavaras `Amintiri despre batranul Porfirie`
Batranul Porfirie a fost un calugar grec vazator cu duhul si inzestrat cu inaintevederea care a facut foarte mult bine tuturor celor care l-au cautat si care a murit in Sfantul Munte Athos. Avea darul de a stii tot ceea ce faceau ucenicii si fii sai duhovnicesti chiar daca se aflau la sute km departare. Privindu-te stia ce boli ai, de ce suferi care este cauza si care este remediul.
recomand cartea cu drag .
Si acum iata raspunsul pentru tine o nestiutoare si pentru tine draga Opet, nu mai pun h-ul la sfarsit ca sa nu confundam iarasi.
``TOTI SUNT COPIII LUI DUMNEZEU
Un frate mi-a povestit urmatoarele:
Odata profesorul Panagopoulos (profesor la universitate in Atena) a spus: `Nu toti sunt copiii lui Dumnezeu. Copii ai lui Dumnezeu sunt doar cei care sunt frati intru Hristos`. La randul meu spusesem aceasta intr-o discutie la lucru cu cativa colegi.
In aceeasi zi ma suna Bunicutul (bunicutul este Parintele Porfirie) si im spune:
``Toti sunt copiii lui Dumnezeu. Toti oamenii sunt fiii lui Dumnezeu``. Apoi inchise telefonul.
Pe mine toate acestea ma nedumereau.
De ce Bunicutul spune ca toti suntem copiii lui Hristos si Profesorul nu?
Pana la urma am aflat: toti sunt copiii lui Dumnezeu in sensul general al cuvantului, dar putini erau fiii Sai in sensul Infierii acestia urmand sa mosteneasca Imparatia Cerurilor. Intradevar toti suntem fiii lui Dumnezeu dar nu toti suntem mostenitorii Sai, ai Imparatiei. Cerurilor. Sensul general al termenului se refera la toata lumea, dar sensul particular al termenului de infiere se refera doar la crestinii ortodocsi care sunt singurii mostenitori.``
Este exact cum si Parintele Paisie Aghioratul era adesea imbratisat de Maica Domnului iar cu parintii ei Ioachim si Ana se intalnea mereu, sau cu Sfintii nostri dragi pe cand eu , tu sau Opet nu.