Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
``Diavolul este constiinta pura pentru ca este spirit.`` A cui? a omului? Mie imi suna a nonsens.
Diavolul adica constiinta pura refuza transcendenta ideala? adica cum? Ce e transcendenta ideala?
Diavolul adica constiinta pura refuza fluxul inconstientului?
Aseaza-te intr-un loc, aduna gandurile, linisteste simturile, goleste de tot ce e rau in mintea ta, dar nu asa: asta nu zic bine asta zic bine - deci selectiv cu mintea ta, ci zi asa: tot ce e gand rau sa plece de la mine, fara sa decizi tu care e gand rau si care nu, asteapta cateva minute in starea aceasta linistita fara sa te mai agiti de loc nici cu sufletul nici cu trupul chiar daca in acest moment cineva tranteste usa cu putere, sau striga la tine, sau te impinge.. rasufla adanc, si.... ai primit o picatura de rabdare.
Doare un pic? undeva in suflet? daca reusesti sa dobori nerabdarea fie si numai pentru 5 minute, esti pe drumul cel bun.
Din nerabdare se isca nervi la stomac, din nerabdare se isca nervozitate interioara, din nerabdare vei lua decizii gresite. Si cine vrea asta? Tu? daca nu tu atunci cine? constiinta pura? adica diavolul? Sau cine?
Ce este ``virtute`` ? Ce este nerabdarea?
|
Nu o sa ma descurc prea bine in reductionismul tau deoarece politetea filozofului este claritatea,iar eu nu ma consider un filozof bun,cu atat mai mult ca reductionismul filozofic pana la final nu va detine un raspuns ci doar intrebari.
Diavolul este spirit si cum spiritul inseamna constiinta diavolul este pura constiinta ,pura transparenta,nu ,nu al omului ,de ce ar trebui sa fie diavolul spiritul omului?E un spirit independent,maxima pacatului,maxima suferintei,nu este nici o confuzie in el care sa ii dea cea mai mica scuza..
Refuza transcendenta ideala sub semnul pacii,perfectului,adica refuza constient bucuria libertatii dumnezeiesti
Iar de la„asaza-te intr-un loc ” pana la „sau cine” nu am inteles nimic,ba chiar ma sperie ce ai fi putut intelege tu.
In rest e foarte greu sa iti explic ce este virtutea caci cu reductionismul tau ..cum se spune,moartea va fi deja langa noi.
Da,am experimentat rabdarea omeneasca,nu dauneaza sanatatii,garantez pentru utilitatea ratiunii.De trecutul meu crestin nu vreau sa dau detalii,te rog respecta-mi decizia
Nu vorbesc din carti caci stiu sa vorbesc liber din propria opinie or traire.De fapt eu filozofez umil.Cum stii ce e rabdarea,cum stii ce e moartea,cum stii ce e iubirea prin filozofie?Uite o idee veche: filozofia este ca un animal,logica sunt oasele si tendoanele,etica ii este carnea iar fizica ii este sufletul.