Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Din ceea ce am observat în mod nemijlocit, creștinii "practicanți" rezistă psihic mult mai bine în cazul bolilor și accidentelor. Nu pot să-mi dau seama dacă boala însăși evoluează diferit în cazul lor în comparație cu al ateilor sau a "căldiceilor", dar atitudinea este net diferită: mult mai senină, mai fără angoasă chiar în fața morții.
Îmi amintesc de o situație, în acest sens, remarcabilă. Era în vremea când lucram la Salvare. Gardă de noapte. Caz: un bătrân solicită Ambulanță pentru dureri abdominale. Ajuns (târziu, ca de obicei) la fața locului văd un bătrân uscățiv, care voma sânge și avea și scaun cu sânge. Erau instalate deja semnele șocului hemoragic, precum și al abdomenului acut chirurgical. Cantitatea de sânge pierdută era enormă: aproximativ un litru și jumătate, partea văzută (intestinul este un mare recipient și, în astfel de cazuri, se pierde întotdeauna mai mult sânge decât se vede).
Tot drumul până la spital, omul bolborosea ceva. Cu greu, mi-am dat seama că erau psalmi. Avea și o cărticică de rugăciuni în mână, dar se vedea că nu-i e strict necesară: părea a ști Psaltirea pe de rost. Când l-am predat, intrase tocmai în stare de inconștiență.
După câteva zile, vorbind cu medicul care era de gardă în acea noapte, am aflat că fusese salvat. "N-am să te uit niciodată, ce caz mi-ai trântit în gardă !" mi-a spus. Operația a durat vreo patru ore, dar important este că omul a scăpat.
Glorie lui Dumnezeu pentru toate !
|
Ce frumos caz...dansul era aproape inconstient,in dureri dar nu se lasa de Psalmi si de rugaciuni si pana la urma i-au ajutat!Este frumos cand Dumnezeu nu te lasa si intervine,insa din pacate sunt si cazuri unde EL este un Salvator care nu mai vine...si ma intreb de ce?
Off topic:si pana la urma care a fost diagnosticul?ulcer perforat?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|