Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 30.04.2011, 09:49:18
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Caty-deea - dar v-ati departit numai din cauza religiei? In rest cum era baiatul?
Si iar aceeasi poveste - el ti-a cerut tie sa te convertesti? Sau numai tu lui.
Nu mai spun nimic.

Am sa-ti spun si eu alta poveste (tot reala) a cuiva.
Amandoi ortodoxi. Si deci puteau sa se cunune in biserica.
Ei au fost probleme si cu el si cu parintii toti si etc. Fata a suferit pana aproape de sinucidere din cauza asta. S-au despartit, fata a suferit multa vreme. Nu a fost sa fie. Si nu va fi uitat niciodata...
La multa vreme dupa aceea a avut alte deceptii si probleme si vlaguita a ajuns din nou la dilema: a fi sau a nu fi si s-a rugat. Si Dumnezeu a ridicat-o din nou si i-a trimis un alt baiat, de alta confesiune. Nu perfect, dar bun, iubitor, respectuos. Si a functionat, si nu s-au convertit. Viitorul...il stie numai Dumnezeu.

Dar...exista si un dar. Stiu ca la anumite confesiuni (ca in cazul prietenului Higinei) sunt probleme mari.
Da in principiu de aceea,dar si pentru ca el nu e tipul de baiat care sa stea langa o fata fara sa se culce cu ea.Asta nu orice om poate sa inteleaga.Multor oameni daca le vorbesti de feciorie zic ca ai o problema.
Sa stii ca sunt un pic calita si cu relatiile cu ortodocsi.Am vorbit cu 2 studenti la teologie si abia asteptau sa facem dragoste.
Dar tot nu m.as casatori cu un om de alta religie.Si la urma urmei fiecare despartire este resimtita de psihicul fiecaruia:unii suntem mai labili altii mai stapani pe situatie.
Nu mi.a cerut sa trec la iudaism,ba chiar mi.a zis ca vor fi botezati copiii la ortodocsi ca asa e la ei,copiii o urmeaza pe mama.Dar nu ne.am fi putut casatori in BO ,NU?Si deci as fi trait in desfranare,corect?

La ce i.ar folosi unui ortodox sa se casatoreasca cu un protestant?Ca sa incerce 30 de ani sa ii explice ca Maria a foost fecioara?Sau la ce buna casatoria cu un evreu:?Ca sa il convingi cine a fost Iisus?Pierdere de energie! Fiecare om e dedicat religiei in care a deschis ochii.

Last edited by caty_deea; 30.04.2011 at 09:51:19.
Reply With Quote