View Single Post
Vechi 29.04.2011, 13:00:06
N.Priceputu
Guest

Implicit

Pentru Mihnea Dragomir:
Personal n-am înțeles din explicațiile date de Eugen7 că abstinența ar îmbolnăvi. Poate și din cauză că nu cred acest lucru. Nu e vorba de abstinență, ci de o neîmplinire în cadrul actului sexual, mai precis a finalității lui.
În privința abstinenței, mi se pare foarte edificator un răspuns al Părintelui Galeriu care, combătând teorile unei doctorițe care le speria pe unele călugărițe că vor suferi din cauza abstinenței, a spus cam așa ceva: Ceea ce contează sunt preocupările tale. Dacă tu îți aduci trupul ca ofrandă lui Dumnezeu, vei uita de tine și vei ști de Dumnezeu. Nu vei aduna în felul ăsta energii negative care să te îmbolnăvească. Invers, dacă vei fi preocupat și îngrijorat de lipsa vieții sexuale, te vei îmbolnăvi, într-adevăr. Cu alte cuvinte, o viață cu Dumnezeu transcende lumea, chiar și sub aspectul biologic și fiziologic.
Tocmai de aceea cred că mariajul creștin ar trebui să fie deasupra acestor probleme și să nu se prăbușească din cauza lor, pentru că își are centrul în Dumnezeu.
P.S. Se pare că am postat în același timp cu ultimul răspuns al lui Eugen7

Last edited by N.Priceputu; 29.04.2011 at 13:06:03.