Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Prin urmare, suntem, în primul rând, trupuri. Cel puțin în relația dintre soți. Eu am crezut că duhul e cel care trebuie să prevaleze asupra sufletului și asupra trupului. Și că liniștea ar trebui să se nască duhovnicește, nu trupește. Însă realitatea nu-mi dă dreptate și mă contrariază.
|
Nu suntem in primul rand trupuri.
Suntem duhuri care au un suflet si traiesc intr-un trup.
Din puntul meu de vedere linistea in familie depinde
SI de viata sexuala. Dar nu in exclusivitate de ea.
Este un verset in Biblie care este repetat de trei ori.
O data in Facerea (Facerea 2:24), o data este rostit de Mantuitorul (Matei 19:5) si o data este mentionat de Apostolul Pavel (Efeseni 5:31). Versetul suna asa:
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup.
Acest verset este unul fundamental pentru casnicia crestina. Chiar faptul ca este rostit la crearea primei familii, este amintit apoi de Dumnezeu Fiul si de Sfantul Apostol Pavel ne arata cat de important este el.
In verset sunt enuntate trei principii:
1. Omul va lasa pe tatal sau si pe mama sa
2. Omul se va lipi de nevasta sa (alipire sufleteasca si duhovniceasca)
3. Omul si nevasta sa se vor face un singur trup. (alipire trupeasca)
In general in casnicie problemele vin din pricina incalcarii unuia din aceste trei principii. Sa exemplific un pic:
Incalcarea principiului 1. - Sotul sau sotia nu "lasa" pe taticul sau pe mamica. Pentru ei taticul sau mamica sunt mai iubiti si mai importanti decat partenerul de viata. Si, cand apar problemele de cuplu (inerente de altfel) ei fug repede la mama.
Incalcarea principiului 2. - Sotul si sotia nu doresc sa se mai "exploreze" unul pe celalalt, sa se cunoasca tot mai mult, sa isi acorde respect, sa munceasca pentru casnicia lor. Apar conflicte nerezolvate, mari diferente de pareri (inclusiv in domeniul religiei), apar probleme de comunicare.
Incalcarea principiului 3. - Viata sexuala este in declin. Sotii refuza sa implineasca 1 Corinteni 7:3,4; fiecare cauta cu egoism placerea lui, apar infidelitati.
Prin urmare linistea in familie depinde si de viata sexuala dar nu numai de ea.
Fiecare barbat si fiecare femeie care vrea sa se casatoreasca trebuie sa stie ca:
- va trebui sa isi lase parintii. Partenerul va trebui sa fie (dupa Dumnezeu) pe primul loc in viata lui
- va trebui ca toata viata sa caute sa-si intelega partenerul sa-si imbunatateasca modalitatile de a comunica
- viata sexuala este importanta si ca "
Bărbatul trebuie să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului."