View Single Post
Vechi 28.04.2011, 15:41:12
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihaela83 Vezi mesajul
nu stiu ce implica de fapt "meseria" de preoteasa. Ma puteti ajuta voi cu ceva detalii?
Preotia nu este meserie ci este iubire de Hristos si de semeni. Trebuie sa vorbesti cu preotul tau duhovnic si sa ii ceri indrumarea. Roaga-te la Dumnezeu si de este si voia Lui ca sa fii preoteasa se va ocupa EL de toate. Nu trebuie sa ii spunem noi cum, caci stie EL.

Multi vad preotia ca o restrangere a libertatii (ca nu ai voie sa faci aia, si aia...) insa de fapt este libertatea deplina intru Hristos Iisus caci "toate imi sunt permise dar nu toate imi sunt folositoare, toate imi sunt permise dar nu toate zidesc, toate imi sunt permise dar nu ma voi lasa robit de nimic".

In familia preotului nu exista doar iubirea armonioasa dintre soti, binecuvantata in Taina Cununiei, ci si acea iubire tainica dintre preot si Hristos din Taina Hirotoniei si de aceasta iubire nu are parte doar preotul ci intreaga familie, preoteasa copii...

Precum doar femeia da nastere prucilor dar se bucura de copii si sotul, asa este si cu preotia, desi doar barbatul slujeste Sfintele Taine, de bucuria preotiei se bucura si preoteasa.
Reply With Quote