Rugaciune catre duhul sfint
Am cercetat threadul pt. a fi sigur ca nu dublez pe cineva dar mai ales doresc sa postez aceasta rugaciune din cauza faptului ca mult prea putina lume este atenta la slujbele bisericii , cerceteaza cu atentie indreptarele de spovedanie sau sfintele canoane sau dupa ce ca nu le cerceteaza le desconsidera dupa bunul plac .
La drept vorbind, asemenea oameni nu au mare legatura cu Hristos si cu biserica sa dar nadajduind ca cu timpul se vor schimba , am ales acesta rugaciune.
Ea este isvorita din rugaciunea numita ,,Rugaciunea citita de arhiereu sau de duhovnic pt. iertarea si deslegarea de pacate ".
Asadar potrivit lucru ar fi sa luam aminte :
Doamne, Împărate ceresc, Mîngîietorule,Duhule adevărat,milostivește-te spre mine păcătosul robul Tău și mă miluiește și-mi iartă mie nevrednicului toate cîte am greșit Ție astăzi ca un om și nu numai ca un om , ci mai rău decît dobitocul!
Păcatele mele cele de voie și cele fără de voie, cele știute și neștiute, care sunt din tinerețe și din obiceiul cel rău și care sunt din voia cea slobodă și din lene, ori m-am jurat cu numele Tău, ori l-am hulit în gîndul meu,sau pe cineva am ocărît, sau pe cineva am clevetit în mînia mea, sau am scîrbit, sau de ceva m-am mîniat, sau am mințit, sau fără de vreme am dormit, sau vreun sărac a venit la mine și nu l-am socotit,sau pe fratele meu l-am scîrbit, sau m-am sfadit, sau pe cineva am osîndit, sau m-am mărit, sau m-am trufit, sau m-am mîniat, sau stind la rugaciune, mintea mea s-a îngrijit de vicleniile lumești, sau vrajmașie am cugetat, sau prea m-am săturat , sau m-am îmbătat,sau nebunește am rîs, sau ceva rău am cugetat sau frunusețe straină am văzut și cu ea mi-am rănit inima , sau ce nu se cade am grăit, sau de păcatul fratelui meu am rîs, iară păcatele mele sunt nenumărate , sau de rugăciune nu m-am îngrijit, sau altceva rău am făcut și nu-mi mai aduc aminte , ca acestea toate și și mai mari decît acestea am făcut !
Miluiește-mă Stăpîne și Făcătorul meu , pe mine leneșul și nevrednicul robul Tău și mă ușurează și mă slobozește și mă iartă ca un bun și de oameni iubitor, ca în pace să mă culc și să dorm eu păcătosul și necuratul și ticălosul și să mă închin și să cînt și să preamăresc preacinstit numele Tău, împreună cu al Tatălui și cu al Unuia născut Fiului Lui , acum și pururea și în veci vecilor . Amin
Last edited by zaharia_2009; 28.04.2011 at 12:09:28.
|