Citat:
În prealabil postat de catalin2
Draga MariS, parca vorbim in coduri. Nu stiu ce intelegi prin fairsei, din ce inteleg eu te referi la cei ce spun adevarul, inclusiv sfintii. Eu cred ca ii judeci cam aspru, desi ei sunt in adevar. Ca harul nu spune neadevarul, iar cine spune adevarul inseamna ca e si luminat de har. iar cine nu spune adevarul insemana ca nu-l are, chiar daca are fapte bune. Neoprotestantii spun ca doar credinta conteaza, altii spun ca doar faptele conteaza, dar de fapt conteaza toate cele trei, si credinta dreapta si faptele si harul primit prin Taine.
Pentru ca banuiesc ca ma incluzi si pe mine in acea categorie, eu nu am avut niciodata astfel de resentimente si judecari, desi stiu ca avem conceptii diferite.
|
Dragul meu cata, nu, nu te cred fariseu, dar de carturar nu stiu ce sa spun. Insa, apreciez la tine buna intentie, bunul simt si eleganta exprimarii. Tu crezi ca cel ce repeta spusele sfintilor inseamna ca si are adevarul? O, de-ar fi asa de usor! Nu trebuie sa ma bagi in seama, draga catalin2, probabil am judecata "deformata" de cele de care ma acuzi tu: "ecumenism", "erezie", lipsa de har. Eu recunosc ca sunt exemplu negativ.
Har, smerenie si jertfa de sine.