Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu am inteles ca ar trebui sa-i iubim pe toti, nu doar pe cei ce ne plac noua ca au aceleasi idei. Poate sa spunem ca-i iubim mai putin, ca nu putem sa fim perfecti.
E si un fel de contradictie aici, fariseul spunea uite Doamne ce bun sunt eu, tin poruncile, dau zeciuiala, nu ca vamesul acesta. Daca cineva ar spune uite, noi/eu facem poruncile, slujim aproapelui, asa cum ne-a invatat Hristos, nu ca fariseii acestia, nu e de fapt acelasi lucru cu ce spunea fariseul? :) Fiecare avem de invatat unul de la altul, si fiecare este om, indiferent ca e ateu, hindus, musulman, ortodox, etc. Important e doar sa nu copiem si greselile, de exemplu daca cineva are obiceiul sa bea nu inseamna ca daca il iubim ar trebui sa ne placa si noua sa ne imbatam.
Toate cele bune.
|
Ai inteles foarte bine, draga cata, asa ar trebui sa facem cu totii, sa-i iubim pe toti indiferent de confesiune, etnie sau culoare. Noi, cei din vest, inca nu am ajuns la asa o masura inalta, deocamdata nu-i putem iubi pe farisei si carturari, dar ne rugam in continuare sa ne dea Bunul Dumnezeu si aceea iubire de care vorbesti, sper ca nu doar teoretic, si sa-i putem iubi si pe farisei si carturari.
Har, smerenie si jertfa de sine.