Citat:
În prealabil postat de Sanduu
Salutare, cind sinteti intr-o situatie de ai demonstra cuiva ca exista Dumnezeu cum o faceti ? ce exemplu aduceti pentru al convinge ca exista Dumnezeu si de al face sa fie un credincios.
Daca nu gresesc un Sfint spunea ca pentru al convinge pe cineva de existenta lui Dumnezeu trebuie sa ai puterea de a invia mortii. Sa-mi fie cu iertare.
|
Sfantul cred ca spunea ca o minune are mai mare putere de convingere decat vorbele. Dar nici asa nu se conving unii, Iisus a facut minuni si nu a fost crezut de toti evreii. Sfintii martiri faceau minuni si unii romani credeau, altii nu. Care e pregatit si luminat sa vada va crede, care nu nu va putea crede orice ar face cineva.
In zilele noastre putem arata cateva minuni, unele sunt si video: Sfanta Lumina de la Ierusalim, raul Iordan care curge in sens invers, serpii din insula greceasca, etc.
Dar uite ca si altii din alte culte stiu de minunea de la Ierusalim si nu devin ortodocsi. Pe un site neoprotestant scria ca daca minunea de la Ierusalim ar fi adevarata ortodocsii ar fi spus la toti si toti ar fi devenit ortodocsi. Cel ce scria concluziona ca, din cauza ca nu se intampla asta inseamna ca minunea nu e adevarata. Dar noi stim ca e adevarata, mai ramane partea cu spusul.